MORKULLAN – ETT GAMMALT ARBETARKVARTER

Välkommen till Morkullan!

Välkommen till Morkullan

Jag, Olivia, tänkte visa lite av kvarteret där jag bor med min familj. Det är ett gammalt arbetarkvarter i Malmö där de äldsta delarna är från slutet av 1800-talet och sedan har det blivit renoverat och tillbyggt i omgångar. Vi flyttade hit 2011 och började då renovera befintlig lägenhet men också råvinden ovanför för att få mer plats och en egen terass! Ett jobb som liknade mer ett husbygge än en renovering men vi är väldigt nöjda med resultatet. En stor ljus tvåvåningslägenhet med egen terass mitt i stan. Nu är det väl snart dags för en del uppdateringar dock. Vi blir ju aldrig klara 🙂

Huset har tre våningar och från utsidan har huset rött tegel men på insidan gammalt gult tegel med röda fönsterdetaljer. Det var inte bara de vackra tegelhuset med charmiga detaljer som gjorde att vi valde att flytta hit. En stor anledning var den lummiga och fina innergården. Perfekt att släppa ut ungarna som kan leka fritt och det är verkligen en egen liten oas mitt i storstaden. Jag tror att gården var det vi saknade absolut mest när vi bodde i Paris!

Med jämna mellanrum har vissa bostadsrättsföreningar ”öppna gårdsdagar”, då man kan passa på att kika in och hitta härliga platser man inte visste fanns.

img_6652

Högst upp i det gamla trapphuset har vi vårt lilla ”tornrum” som tjänar som läshörna. Det får ni se mer av en annan gång!

Kram /Olivia

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *