BAKAR

Hoppas alla har en skön start på långhelg! För oss är det ingen långhelg, Johan jobbar så jag pular på hemma i vanlig ordning. Det är ungefär det energin räcker till, men idag blev det lite bakning. Inget avancerat, men en rulltårta och en drömrulltårta. Den sistnämnda är ju smidig att ha i frysen, någon som vet kring vanlig rulltårta? Sjukt snabbt och smidig kaka att slänga ihop faktiskt! Här kommer receptet på drömrulltårtan.

Drömrulltårta

Du behöver du till smeten:
– 3 st ägg
– 1.5 dl socker
– 1 tsk bakpulver
– 2 msk kakao
– 0.75 dl potatismjöl

Gör så här:
Vispa ägg och socker fluffigt, sikta i kakao och bakpulver, vispa! Sist i med potatismjölet och vispa igen. Häll upp i långpanna på smörpapper, in i ugnen 5 min 250 grader. Tippa över kakan på ett sockrat papper och låt svalna innan du lägger på smörkrämen.

Du behöver du till smörkrämen:
– 150 g smör
– 2 dl florsocker
– 2 tsk vaniljsocker
– 1 st äggula

Vispa ihop allt till en lättretad kräm. Bred på kakan när den svalnat och rulla ihop den. Lägg i kylen så smöret blir stelt, sen är det bara att skära upp och servera. Väldigt enkelt!

Här är lite bilder på syltkladdet till vanliga rulltårtan. Jag hade lite hallonsylt och lite drottningsylt kvar, så jag skulle blanda ihop dessa och kladdade som ett barn. Men det blev bra tillslut, ev tog jag lite för mycket sylt. Tyckte det kändes snålt med 1 dl som receptet sa, så öste på lite mer, men det finns väl en poäng med att det var rekommendationen : )

Får bli en fika när Johan kommer hem sen!
Kram till er

/Matilda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *