VART TOG NOVEMBER VÄGEN?

Dagarna rinner iväg, snart är redan november slut! Jag och Johan försöker vara så effektiva kring renoveringen vi kan på kvällarna när Iris somnat. Inte helt lätt när ens egna hjärna och kropp också är slut, men det går! Vi är en otroligt bra kombo när det kommer till hur vi fördelar jobbet med både hemmet, renovering och Iris, är så så glad för det!

Man kan ju tro att renovering flyter smärtfritt när man bara göra några inlägg då och då, men gammalt hus betyder endel överraskningar. Vi har haft flera stora puckar som legat som en blöt handduk över oss sedan någon vecka tillbaka, som jag inte ens orkat skriva kring för det tagit så mycket energi, men nu är vi äntligen förbi det och lösningen hittad. Det handlade om vattenledningar, stammar och gamla element som delades med grannar och behövde få sig en bedömning. Många kockar inblandade men det slutade som tur var väldigt bra. Vissa justeringar men nu är vi på banan igen!

Nu sover Iris sin lunchnap nu så jag passar på att trycka i mig lite lunch samtidigt som jag bläddrar bland kulörerna, jämför och tänker ett extra varv. Snart ska rummen på övervåningen målas och då måste allt vara klart. Jag menar, fatta bara hur många olika glanser/mattheter och färgtyp det finns, rena djungeln! Som tur är har jag ett kusinbarn som är färgexpert, hon har fått en hel radda med massa frågor kring vilka val som ska göras. Så här ser vårt köksbord ut hela tiden numera, ett enda kaos av grejer!

Hur ljuvlig är inte den där tapetstumpen som ni ser skymta fram? Älskar den!

Måste ju bara visa vad jag lyckats med för första gången!! Att få ett ekollon att slå rot! Så himla glad och väntar nu bara på att det lilla trädet ska komma med sina löv. Hade ingen aning om att det var så svårjobbat! Jag har haft typ 10 st ekollon i vatten i säkert 8 veckor, nu såg jag en liten svans och satte den direkt i vasen. Känns som den växte på sig snabbare i vasen!

/Matilda

6 Kommentarer

 • Hej! Så himla kul att läsa om er renovering! Vi håller precis också på att rusta ett 60talshus, rivit ut precis allt och bygger upp just nu. Att välja allt! Golv färger kök såå svårt! Ville därför skriva att jag inspireras av dig och uppskattar dina funderingar 🙂

  • Hej Hanna och tack snälla! Och vad roligt att ni också håller på, alltid kul att höra om fler som sliter sitt hår 😉 Hur långt har ni kommit och hur går alla val?? 🙂 Kram Matilda

   • Haha ja alltså det är ju inte bara roligt att renovera! Än så länge har vi inte gjort några slutgiltiga beställningar, utan jag velar fram och tillbaka mellan allt! Vitt voxtorpskök från IKEA, eller kanske veddinge med fina handtag….Vet att jag vill ha ett naturligt ljust trägolv, såg vilket ni valt och det var fint! Svårast är ju att välja utifrån en liten provbit, svårt att föreställa sig hur det blir över ett helt hem! Nu sitter jag och försöker fynda vitvaror på black friday 😉

    • Vet precis! 🙂 Vi klickade äntligen igenom vårt kök förra helgen, men det tog många veckor innan vi gjort det. Voxtorp tycker jag är fint, men får för mig att den där lilla listen som är istället för beslag samlar massa skräp och smulor, men bänkskivan kanske skyddar den!?
     Golvet ja, hur svårt är inte det? Helt omöjligt att få helhetskänslan med en lite miniprovbit, men jag hoppas att magkänslan här rätt, för imorgon kommer golvet 😉
     Vi ska också vitvaronörda nu.. Lycka till! Ser fram emot att höra om fortsättningen för er!

 • Nu är vårt bröllop avklarat och vi kan äntligen gå tillbaka till att fixa i vårt nya hus. Det ska bli riktigt roligt. Och vet du, jag har också lyckats få rot på ekollon i år! =)

  • Och vilket bröllop sen! Så vackert!! Men grattis till ekollonet, inte så enkelt som jag trodde när jag läst om hur andra gjort 🙂 Kram Matilda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *