MARMELAD

För några dagar sedan kom pappa på besök till Malmö och då passade vi på att göra egen marmelad! Pappa har alltid varit påhittig i köket och på senare år har han gjort en massa olika marmeladvarianter och nu vill vi inte äta någon annan den hemlagade. Denna gången blev det päron- och vaniljmarmelad med en touch av lime!

Här rivs det päron och de bästa päronen (enligt pappa) är Williamspäron. De är mjuka och lättkokade och sen har de såklart en god smak!

Först skalade och rev vi päronen, denna gången hade vi ca 1,2 kg, sen hällde vi på lite limejuice. Sen ska det kokas upp långsamt tillsammans med syltsocker. Vi använde nästan lika mycket socker som frukt.

Först tar vi ut vaniljen ut stängerna men sedan hackade vi också en del av stängerna för extra smak. Även lite limeskal får åka med ner i grytan. Sedan får det kokas tills det tjocknat något.

Sen är det bara att fylla upp i glasburkar, låta det svalna och invänta vakuumknäppet! Låt sedan burkarna stå svalt och vila i ett par veckor innan ni hugger in!

Enkelt, kul, väldigt gott och en uppskattad present!

Kram Olivia

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *