KÖKET FÖRE- OCH EFTER

Tjohej! Det verkar uppskattat med före- och efter temat som jag påbörjat, jätteroligt!

Näst ut blir köket och för dig som kanske inte följt renoveringen eller bloggen tidigare så har vi alltså flyttat in köket en bit och gjort del av gamla köket till hall. Så fönstret som syns i gamla köket på de första bilderna tillhör numera hallen och därför är just dessa bilder svåra att visa efterbilder på. Men allt om hallen hittar du här och här.

Såhär såg alltså köket ut när vi köpte huset, platsmattan, ojordad el och gamla låga köksskåp. Från köket sparade vi endel grejer, bl.a de gamla knopparna i mässing från köksskåpen. Vi putsade upp och återanvände till våra garderober i mitt och Johans sovrum. Som du ser var köket minimini med i princip noll arbetsyta och dåligt planerat enligt mig. Såhär har de flesta av våra grannar i lika hus sina kök, iallafall storleksmässigt i mer eller mindre moderna utföranden. Vi behövde mer yta och bättre disponering, därför tog vi ned väggar, öppnade upp och flyttade ut köket en bit i den stora delen.

Här nedan kommer bilder tagna från samma vy, före och efter. Det lilla runda bordet som syns i förebilderna är samma bord som vi har på efterbilderna. Vi fick behålla detta och jag tyckte det var så gulligt och i bra storlek för tre personer så vi behöll det. Dessutom finns en iläggsskiva för att göra det större när vi får gäster!

Valet av golv kunde vi inte vara mer nöjda med, en ljus plankgolv från Golvabia, ek naturvit och det golvet är genomgående i hela huset.

Här ser ni också att vi saknar lampa över köksbordet, den där sladden har hängt där och fladdrat sedan vi flyttade in. Tips? Behöver er hjälp här!

Denna väggen nedan jobbade vi länge med för att få till i nya köket. Det är nämligen så att det går en stam precis innanför skjutdörren till vänster som bygger ut väggen, och vi klurade länge innan vi kom fram till vår lösning, att bygga ut hela väggen och nyttja det som inte behövdes byggas ut till ett hyllplan. Hörnet vid skjutdörren är nu ungefär kanten vid överskåpen som ni ser på nästa bild.

Jag tycker köket både blev snyggt med det lilla hyllplanet men också väldigt praktisk yta. Blev toppen med blandaren som går upp lite ovanför och skapar dynamik, blandare kommer från Mora.

Vår bänkskiva och hyllplan heter Blanco Orion och är i stenkomposit (kvarts) ett supertåligt material som kommer från Silestone Cosentino och utsågning och utmätning av Svenska Stengruppen. Otroligt proffsiga och vi är otroligt nöjda!

Om du är mer nyfiken på köket, så hittar du fler bilder och inspiration här och  här.

Lämna gärna en kommentar om du gillar inlägget!

Matilda

7 Kommentarer

 • Men så himla snyggt, vilken skillnad! Har precis lyssnat på podcasten ni var med i och förstår att ni haft alla möjligheter att sätta er prägel på huset. Flyttade själv till ett hus i våras där kök och badrum renoverades för ca 8 år sedan, alltså för nyss för att kastas ut. Köket är inte allt så som vi hade valt det men funderar på att lacka luckorna, en budgetrenovering går ju alltid 🙂

  • Vad roligt att du lyssnat! Ja, vi köpte ett obeboeligt hus och hade möjligheten att blåsa allt.
   Lacka luckorna är ingen dum idé! Det har vi faktiskt gjort i vårt kök, även om vi köpte nya luckor. Leta bland köksinläggen så hittar du lite tankar kring det!

   • Det ska jag göra! Perfekt att lacka när butikerna inte riktigt har den färg en själv önskar 🙂 Ha en fin dag!

 • Underbart kök!! Är helt förälskad i färg och materialval. Jag är också nyfiken på vilken färgkod ni valde när ni lackade luckorna, är det något du kommer ihåg? 🙂

  • Åh tack!!🧡 Om du söker på köksluckor på bloggen så kommer du hitta allt och lite till om färgvalet!😘

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *