FÖRSTA ADVENT

Hej på er och glad advent!

Idag har vi haft en riktigt mysdag här hemma, som började med att jag hade sovmorgon och kom ner lagom till frukosten. Johan hade bryggt kaffe med en dust av mortlad kardemumma- så gott! Tips för er som inte testat, men ta inte för mycket bara så kaffet försvinner. Sen hade han bakat saffransscones och stek pannkakor med kokosgrädde, ja ni hör ju! En riktigt mysig frukost men första ljuset tänd.

På eftermiddagen tog vi tag i julgodisbaket inför kommande glöggmingel med vänner. Vi hade fyra olika godissorter som vi bestämt oss för att göra, saffranstryffel, polkafudge, Rocky road och bounty.

Iris tycket detta va så kul! Hon stod på en stol i sitt lilla förkläde och blandade runt alla möjliga grejer hon kom åt. Vi bara lät henne hålla på, hon älskade det. Hon fick dessutom slicka på chokladsleven, och hon mumsade som aldrig förr och sa ”mmmmm, gott!” När vi stod där och bakade insåg jag att detta varit en drömbild/senario för mig. Att stå tillsammans i köket med julmusik i bakgrunden, barnet står på stolen och vi alla bakar tillsammans (även om Iris mest gegga). Blev lite rörs och varm i hjärtat, min härliga lilla familj!Nu har vi bakat klart godisdelen, så under veckan blir det fokus på plockmaten! Bästa tajmingen var att våra härliga vänner Lisa och Monica (systrarna Eisenman) just lagt ut tips på fyra snabb mingeltugg som jag ska sno direkt, så in och kolla där för tips!

Kram och god natt!

Matilda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *