beckers

MÅLA MÅLA MÅLA…

MÅLA MÅLA MÅLA…

Målning, älskar och avskyr det.. . det tar aldrig slut, så mycket möbler och grejer som ska målas! Började med att sätta tänderna i dessa små söta stolar och bord till Iris rum för ett tag sen. Det tar sin tid men det är ett väldigt bra tips på hur man kan skapa nytt av gamla grejer som kanske ”gjort sitt”.

Bordet är ett gammalt soffbord som jag köpte på loppis för många år sen. Vi sågade av benen lite så det skulle passa i höjd och sen var det bara att gå på med slipning.

Stolarna är fynd från Blocket, älskar man inte blocket? Tycker det är ljuvliga små stolar!

Färgerna blev en mörk gråblå som går ton i ton med bakgrundsfärgen i tapeten från Photowall för Garbo & Friends och en färg är samma som väggarna i Iris rum.

Slipning, finns något tråkigare men också viktigare? Puh, tar tid och dammet flyger överallt.

Efter en första strykning så inser jag att det lär bli många fler…

Resultatet kommer längre fram!

Matilda

1 Kommentar
ATT BÄDDA NYTT OCH FRÄSCHT EFTER HOSTNÄTTER

ATT BÄDDA NYTT OCH FRÄSCHT EFTER HOSTNÄTTER

Efter flera dagars snorande och hostande kändes det igår kväll mycket bättre. Iris kändes piggare (peppar peppar) och även jag och Johan. Vi bestämde oss för att tvätta upp lakan och bädda rent i nya mjuka lakan, så lyxigt! Den känslan är svårslagen efter att ha snurrat runt i sjuklakan.

I vårt sovrum har vi legat alla tre och hostat, ett sovrum som inte är klart med på god väg. Tycker vi fått lite mysfaktor även om det är mest detaljer. Helhetsbilderna kommer senare: ) Men kommer försöka visa lite ”work in progress” också.

Det som saknas i sovrummet är ett hyllplan ovanför sängen, tänker mig en vägg till vägg hylla. Inte så djup men tillräckligt för lite dekorativa ting som ramar in rummet.

Gardiner ska också på plats, en lång skena som löper längst hela fönsterväggen. Vårt fokus i sovrummet har varit just SOVA, det ska vara mörkt, mysigt, dovt och avkopplande. Så långt så har vi lyckats. Vi sover så otroligt skönt i vår nya tempursäng (rekommenderar alla denna!) och att kliva upp på morgonen på vår mysiga heltäckningsmatta är så mysigt.

Sängbord på plats som är inmålade i samma kulör som väggen och jag piffade såklart med lite färska blommor: ) Får vem som helst att känna sig lite piggare. Dessa ljuvliga lakan från Hästens i mjukaste bomull och helt seriöst de skönaste sängkläderna jag sovit i – alltså ni förstår ju känslan!pcz

Färgvalet på väggarna har jag velat lite kring fram och tillbaka, men känner nu att det var helt rätt att våga gå mörkt! Det är en helt gråbruten färg men i olika ljus kan den både gå åt blått och brunt. Garderoberna som vi har i sovrummet valde vi att lacka hos lackfirma, samma kulör som väggen även här. Blev så fint! Vad tycker du om färgen?

Ha en bra start på ny vecka, kram på er!

Matilda

1 Kommentar
HALLEN!

HALLEN!

Renoveringsuppdatering! Vet att det är ett gäng som noga följer renoveringen steg för steg – verkligen roligt! Vi kämpar på som ni vet och nu närmar vi oss slutet!

Byggarna har börjat uppifrån och sedan jobbat sig neråt, så det sista som göra blir hallen.

Det är alltid bra att reflektera lite kring hur vi gjorde sist och vad som blev bra/mindre bra. En erfarenheter som vi tar med oss från lägenheten och den renoveringen är bland annat att ha större yta med klinker i hallen är tacksamt, inte minst om man har barn, men oavsett det! Hade vi gjort om i lägenheten idag så hade vi valt klinker i hela hallen och inte bara en ruta. Så i huset blir det med andra ord klinker i hela hallen. Då kan man lätt knalla in med skor, barnvagn och matkassar utan vara rädd för att golvet ska ta stryk.

Så här såg hallgolvet ut i vår lägenhet


Till huset var klinkern det enkla valet när det kommer till golv, vi hittade ett som vi båda gillade direkt och som också känns tacksamt för smuts och grus. Det kommer, precis som badrumsgolvet, från fantastiska Bricmate! Älskar deras produkter, allt är supersnyggt och kan inte bli fel! Den är levande, fin grå nyans som går otroligt fint ihop med det övriga golvet vi valt.

Här ser ni plattan, även den ska vara större modell, 30×30, ihop med lite färgprover!

Denna platta heter M36 Creppo di gre och har en matt nästa lite len yta.

Eftersom hall, kök och vardagsrum är på samma våning och de kommer gå ihop känns det viktigt att se över så att färgtankarna för de övriga ytorna går ihop överallt. Här ligger lite av tankarna på kulörval till nedervåningen, lite av färgproverna när vi klurade på luckfärg.

Vi har landat i att hallen ska få vara vit, den är ändå ganska liten och behöver sitt ljus. Däremot kommer ytterdörrens insida att målas i en grå ton som går hand i hand med de övriga färgerna på våningsplanet.

I hallen kommer också en skjutdörrsgarderob att byggas på plats i ena änden av hallen men också en inbyggd hylla. Vi nyttjar i vanlig ordning ytorna maximal och istället för att göra en redan vinklad vägg rak, så använder vi hålet till en hylla där vi enkelt kan lägga post, nycklar och krafs som man vill släppa från händerna när man kommer innanför dörren. I hyllan har vi även planerat in ett eluttag så mobilerna har en given laddningsplats och kanske inte behöver ligga på köksbänken:/

Hallen åt det hållet skjutdörrarna kommer att bli, och andra bilden, där reglarna syns är blivande toalett och tvättmaskin/torktumlare.

Det som är på gång att bli toalett/tvättstugan är alltså ett tidigare förråd. Så här dras det in nya rör för vatten och avlopp som ska kopplas på utanför huset. Stor apparat men många grannar som gjort det innan, så det går;)

Idag när Johan var ute en snabbis var alla rör redan nerbilade i betongen, så nu ska hålen fyllas igen, värmeslingor i och den på med klinker. Längtar!!

Nu har Iris precis somnat och vi ligger och planerar lite inredning för rummen:)

Ha en skön kväll!

Matilda

1 Kommentar