bemz

NYTT SOFFÖVERDRAG

NYTT SOFFÖVERDRAG

I samarbete med Bemz


Efter några år av nötande på vår soffan med vitt överdrag, beställde vi för en tid sen massor med härliga tygprover, närmare bestämt över 250 st från BEMZ! Ett företag som bl.a. gör sofföverdrag till IKEA’s soffor. Enkelt sätt att förnya sin gamla soffa! I tidigare inlägg visade jag alla prover vi valde mellan, du hittar det inlägget här.

Nu har alltså överdragen kommit och vi är så nöjda! Helt ny soffa, otroligt vad ett överdrag kan göra. Denna är en ljusgrå färg som känns tacksam med en liten i hemmet. Den heter Silver Grey Brunna Melange.

Det är väldigt enkelt att byta, det enda bökiga är IKEAs konstruktion på soffan som gör att isärskruvningen tar lite tid:) Själva överdraget sätta enkelt på plats med kardborrbanden!
Kolla in före och efter! Lite murrigare och mysigt nu till vintern.

Före 

Efter

Före

Efter

Vad tycks? Jag gillar det!

Kram Matilda

1 Kommentar
NYTT LIV TILL SOFFAN

NYTT LIV TILL SOFFAN

I samarbete med BEMZ


Jahopp, då var man där igen, suget efter förändring hemma verkar inte avta trots att vi ska flytta:) Men det är inga stora förändringar på gång, utan en enkel, snabb och flyttbar förändring -nämligen att ge soffan nytt liv!

Den här ganska trötta 3-sitsen från IKEA’s kollektion Karlstad har hängt med några år, genom myskvällar, fester, dagen efter, käk vid tv:n och nu även dregel och kräk från liten Iris:) Överdragen har vi tvättat flera gånger men den blir liksom aldrig sig lik igen, solkig är ordet. Jag tycker däremot att det känns otroligt onödigt att köpa en ny soffan nu när vi ska flytta men vill ändå piffa lite. Då kom vi på den briljanta idén och lösningen – BEMZ! Ett företag som bl.a gör sofföverdrag anpassade till IKEA´s modeller, hur smart?! För några veckor sen klickade jag in mig på deras hemsida och valde ett antal tygprover som jag ville ha hemskickat. Proverna kom på ett par dagar och sen har vi suttit med massa kulörer och valt! Vi har tänkt att beställa två, en lite mer neutral och en med lite mer färg för att kunna variera oss!


Här är alla prover vi fick hem, inget lätt val som ni ser! Och jag kan säga att de har över 250 tyger att välja mellan (!) Jag skulle vilja gå loss på ett gammelrosa sammets överdrag men svårt att övertyga Johan om den:/

 


Efter lite funderade och diskussioner så landade vi i fyra nyanser som vi båda gilla, en mörk plommonlila, en mörk blå, en ljusgrå och en grön/blå sammet.


Tillslut landade vi lite ”safe”-färger ändå, den ljusgrå och den mörkblå, tror det kommer att bli riktigt bra! Så nu är beställningen gjord och de sys upp på beställning i Europa och tar några veckor.


Ni ska få se resultatet på soffan längre fram!

/Matilda

1 Kommentar