blåbärssnår äppelskrutt och rabarberskugga

SVARTVINBÄRSGLASS

SVARTVINBÄRSGLASS

I mammas trädgård finns det bör och frukter i överflöd, en dröm att få och småäta bland hallon, vinbär, körsbär, rabarber, jordgubbar osv. Jag kan nästa få lite stress i kroppen av att hinna med, hinna med att ta vara på allt. Mamma har alltid varit duktig på att safta och sylta bär, något jag verkligen hoppas jag kommer att ta vidare.

På morsdag fick jag My Feldts bok, en tjej som delar med sig av hur vi kan ta vara på det som natur ger oss säsong för säsong. Jag har inte hunnit testa så mycket än men första initiativet tog Johan till att göra egen glass. Sagt och gjort!

En enkel glass eller snarare sorbet men svartvinbärsglass och mörkchoklad. Ingen glass jag skulle sätta mig och moffa på därför i vardagen men en god gladd för dessert!

Vi plockad av ett kilo vi bär som vi sedan rensade upp.

Kilot blev på en höft för den här gamla vågen var inte riktigt med oss:)

Sen mixade vi bären till en fruktpure, sen blandades övriga ingredienser ihop och sedan i än i frysen…

Så här härlig blev den!!

Toppat med lite vinbär och vackra blommor från mammas trädgård.

Vackert att servera en lite klick på en gammal sked och dekorera med en blomma. Enkelt och vackert.

Kram på er och tack alla ni som följer och lämnar en rad💛

1 Kommentar
MIN FÖRSTA MORS DAG

MIN FÖRSTA MORS DAG

Morgonen började lite krassligt här med sjukstuga, hosta och halsont på mig och Johan plus att Iris fått någon ögoninflammation. Jag blev erbjuden sovmorgon men gick upp tillsammans med Iris och Johan för att avlasta varann när vi kände oss hängiga.

Förmiddagen gick och jag började fundera på om Johan hade glömt vad det var för dag. Inte så att jag förväntade mig presenter och överraskningar, men en puss och ett grattis.. men icke. Jag sa inget utan väntade tålmodigt på att han skulle komma på det. Inte så lätt att helt undgå det med allt som delas på insta osv.

Han hade såklart inte glömt, efter Iris förmiddagslur kom de med en bok och min favoritchoklad ihopsnörad med en plockad syren fäst under snöret. Jag bröt ihop direkt, haha. Blev så rörd, så lätt. De har den inverkan på mig mina två kärlekar, dom berör mig så mycket.

Sen åt vi lunch ute i värmen, en enkel rödbets- och chèvresallad, så gott!

Efter lunch fick vi ut med stor filt på framsidan och la oss i skuggan en stund, busade, njöt av svajande trädgrenar och halvsov lite mellan varven.

Kram från en nöjd mamma!

Matilda

Inga Kommentarer