bricmate

TOALETT OCH TVÄTTSTUGA

TOALETT OCH TVÄTTSTUGA

Igår var hantverkarna här för sista gången- hurra! (Om vi bortser från lite saker som behöver bättre väder, målning av fönster bla.) Otroligt skönt att bara få bort det sista krafset.

Sen några veckor tillbaka är vår toalett och tvättstuga på nedervåningen klar, hurra! Lyx att slänga i en tvätt lite när vi vill och lyx med två toaletter.

Temat här nere har varit detsamma som uppe, kombinationen av klinker, kakel och färgval. Klassiskt vitt 15×15 blankt kakel (köpt på Bauhaus) med ljusgrå fog, tillsammans med Bricmates Statuario klinker. Än hAr vi inte fått sätta på golvvärmen här nere, vilket vi längtar efter!

Den stora skillnaden är att vi valt att inte dra upp kaklet lika högt som vi gjorde på övervåningen, vi lät färgen ta mer plats här nere. Den är så snygg och förtjänar sitt utrymme. Vi bestämde också att även här måla in taket! Svårt att göra färgen helt rättvis, men har inte lagt något filter på bilderna för att visa så bra det går.

Här ska det upp lite öppna hyllor som vi ska ha tvättmedel, handdukar, rengöring och lite annat snyggt piff på. Försöker skapa lite mysfaktor även på toaletterna, en viktigt plats som gärna glöms bort! Visst är det kul med alla rengöringsprodukter som kommer nu i riktigt snygga förpackningar. Våra val till inredningen nere var ganska enkla. Som ni vet föll vi pladask för Macro Designs produkter när vi inredde badrummet uppe och då blev det sjävklart för oss att även välja deras produkter nere. Spegeln är så snygg i sin enkelhet med den lilla svart ramen på långsidorna. Letade länge efter en spegel som kändes rätt, inte för stor och inte för liten, vilket var mycket svårare än jag trodde. Lampan ovanför spegeln är jag också såå nöjd med. Vissa detaljer har jag lagt ner så mycket googletid på för att hitta. Varför är det så svårt med badrumsbelysning? Känslan när det blir så som jag tänkt är då extra härlig!

En otroligt fiffig detalj är att på baksidan av denna spegel är det monterat en magnetlist, som håller denna runda förstoringsspegel på plats. Perfekt för noppning!:)

Lite mindre handfat men ändå så rymligt, just detta heter SAND och du hittar det här. Blandare blev pricken över i:et, lite högre, lite snyggare än en traditionell men ändå neutral utan att ta för mycket fokus.

Vad blev bra och mindre bra då? Badrummet nere blev större än vi trott, vilket är ju bara positivt. Vi valde ett mindre handfat (40×55) utan kommod för att maxa ytan. Nu i efterhand hade vi lätt kunnat få in en kommod och den förvaringen är alltid bra. Får sen om vi gör någon kreativ lösning senare!

Ska visa hur det blev sen med de öppna hyllorna så snart vi fått up dom!

Matilda

6 Kommentarer
NÅGRA FAVORITER

NÅGRA FAVORITER

Det känns lite som att vi levt i ett vakuum sen i november då vi köpte huset. Mycket som skulle packas, planeras, köpas, rensas och flyttas.

Nu är vi äntligen på plats och bott här ca två veckor. Det är svårt att bara låta saker ta tid då jag verkligen vill komma iordning, samtidigt som jag alltid brukar uppmana alla andra om att ”bo in sig” för att känna in behov osv… men det är svårt att låta bli även om jag försöker bromsa mig själv:) Har inte ens tagit mig tid att höra av mig till vår nya granne som vi drack kaffe hos en grå dag i november, men ska!

Tänkte iallafall visa några härliga vinklar, favoriter och platser i huset som jag verkligen älskar!

Först- golvet! Alltså jag kan inte nog betona hur otroligt nöjd jag är med detta härliga plankgolv.

Trappen! Vi velade ganska länge innan vi landade i att måla trappen. Jag gillar att den går ton i ton med golvet och att vi sjävklart behöll det gamla smidesräcket. Sen har vi dessutom en riktig lite myshörna där under.

Är väldigt glad över att vi tillslut bestämde oss för att göra hallen större. Nu har vi både plats för garderober, en sittbänk och massa bra förvaring. Klinkern blev också så otroligt snygg!

Köket i sin helhet med färgval och kombinationer. Beslagen ihop med luckfärg osv. Men framförallt bänkskivan! Har inte ordförråd nog för att hylla den. Både utseende och funktion- slitstark!

Badrummet/tvättstugan nere är nästintill klart, vi inväntar några små saker, sen kommer bildkavalkad!

Kram Matilda

2 Kommentarer
HALLEN!

HALLEN!

Renoveringsuppdatering! Vet att det är ett gäng som noga följer renoveringen steg för steg – verkligen roligt! Vi kämpar på som ni vet och nu närmar vi oss slutet!

Byggarna har börjat uppifrån och sedan jobbat sig neråt, så det sista som göra blir hallen.

Det är alltid bra att reflektera lite kring hur vi gjorde sist och vad som blev bra/mindre bra. En erfarenheter som vi tar med oss från lägenheten och den renoveringen är bland annat att ha större yta med klinker i hallen är tacksamt, inte minst om man har barn, men oavsett det! Hade vi gjort om i lägenheten idag så hade vi valt klinker i hela hallen och inte bara en ruta. Så i huset blir det med andra ord klinker i hela hallen. Då kan man lätt knalla in med skor, barnvagn och matkassar utan vara rädd för att golvet ska ta stryk.

Så här såg hallgolvet ut i vår lägenhet


Till huset var klinkern det enkla valet när det kommer till golv, vi hittade ett som vi båda gillade direkt och som också känns tacksamt för smuts och grus. Det kommer, precis som badrumsgolvet, från fantastiska Bricmate! Älskar deras produkter, allt är supersnyggt och kan inte bli fel! Den är levande, fin grå nyans som går otroligt fint ihop med det övriga golvet vi valt.

Här ser ni plattan, även den ska vara större modell, 30×30, ihop med lite färgprover!

Denna platta heter M36 Creppo di gre och har en matt nästa lite len yta.

Eftersom hall, kök och vardagsrum är på samma våning och de kommer gå ihop känns det viktigt att se över så att färgtankarna för de övriga ytorna går ihop överallt. Här ligger lite av tankarna på kulörval till nedervåningen, lite av färgproverna när vi klurade på luckfärg.

Vi har landat i att hallen ska få vara vit, den är ändå ganska liten och behöver sitt ljus. Däremot kommer ytterdörrens insida att målas i en grå ton som går hand i hand med de övriga färgerna på våningsplanet.

I hallen kommer också en skjutdörrsgarderob att byggas på plats i ena änden av hallen men också en inbyggd hylla. Vi nyttjar i vanlig ordning ytorna maximal och istället för att göra en redan vinklad vägg rak, så använder vi hålet till en hylla där vi enkelt kan lägga post, nycklar och krafs som man vill släppa från händerna när man kommer innanför dörren. I hyllan har vi även planerat in ett eluttag så mobilerna har en given laddningsplats och kanske inte behöver ligga på köksbänken:/

Hallen åt det hållet skjutdörrarna kommer att bli, och andra bilden, där reglarna syns är blivande toalett och tvättmaskin/torktumlare.

Det som är på gång att bli toalett/tvättstugan är alltså ett tidigare förråd. Så här dras det in nya rör för vatten och avlopp som ska kopplas på utanför huset. Stor apparat men många grannar som gjort det innan, så det går;)

Idag när Johan var ute en snabbis var alla rör redan nerbilade i betongen, så nu ska hålen fyllas igen, värmeslingor i och den på med klinker. Längtar!!

Nu har Iris precis somnat och vi ligger och planerar lite inredning för rummen:)

Ha en skön kväll!

Matilda

1 Kommentar