dessertrips

SVARTVINBÄRSGLASS

SVARTVINBÄRSGLASS

I mammas trädgård finns det bör och frukter i överflöd, en dröm att få och småäta bland hallon, vinbär, körsbär, rabarber, jordgubbar osv. Jag kan nästa få lite stress i kroppen av att hinna med, hinna med att ta vara på allt. Mamma har alltid varit duktig på att safta och sylta bär, något jag verkligen hoppas jag kommer att ta vidare.

På morsdag fick jag My Feldts bok, en tjej som delar med sig av hur vi kan ta vara på det som natur ger oss säsong för säsong. Jag har inte hunnit testa så mycket än men första initiativet tog Johan till att göra egen glass. Sagt och gjort!

En enkel glass eller snarare sorbet men svartvinbärsglass och mörkchoklad. Ingen glass jag skulle sätta mig och moffa på därför i vardagen men en god gladd för dessert!

Vi plockad av ett kilo vi bär som vi sedan rensade upp.

Kilot blev på en höft för den här gamla vågen var inte riktigt med oss:)

Sen mixade vi bären till en fruktpure, sen blandades övriga ingredienser ihop och sedan i än i frysen…

Så här härlig blev den!!

Toppat med lite vinbär och vackra blommor från mammas trädgård.

Vackert att servera en lite klick på en gammal sked och dekorera med en blomma. Enkelt och vackert.

Kram på er och tack alla ni som följer och lämnar en rad💛

1 Kommentar