egen glass till barn

EGENGJORD GLASS TILL IRIS

EGENGJORD GLASS TILL IRIS

Hej från ett varmt Blekinge! Vi är kvar nere hos mamma och njuter av fortsatt kanonväder, otroligt väder här så vi badar i poolen mest hela tiden. Dagarna varvas med dricka, melon och glass för att få i Iris ordentligt med vätska. Och även om det känns ok med någon vanlig isglass här och var så bestämde jag mig för att göra lite egna glassar för att inte mata på med onödigt mycket socker.

Så länge hon mumsar i sig utan protest kör jag på!Jag gör egentligen en rätt basic smoothie, blandar lite (1 dl) vaniljyoughurt, en pressad apelsin, halv banan ihop med 2dl bär. Svenska jordgubbar eller hallon från trädgården är såklart godast, men har man inte det går frysta lika fint!

Jag köpte fem formar i två olika mönster (bara för att det är kul med variation), de funkar väldigt smidigt att få ur glassen eftersom gummit är böjbart! Andra typer med pinnar som man trycker ner jag inte alls funkar. Här slipper jag värma med vatten för att få ut glassen och jag kan ta ut en och en. Här hittar du glassformarna och pinnar. I med den mixade smoothien och slå lite lätt mot bänkskivan så ev luftbubblor försvinner.På med ett litet plastlock och sedan är det bara att stapla i frysen.

1 Kommentar
GLASS TILL IRIS

GLASS TILL IRIS

Det börjar bli svårt att hålla Iris ifrån godsaker när vi är med andra barn äter kakor, sagt och glass osv. Vi har inte gett henne något godsakigt alls och det har vi bestämt oss för att hålla borta så länge det bara går.

Hittills har hon varit nöjd med fruktbitar av melon, jordgubbar eller gurk- och morotsstavar även om vi tar en glass. Men nu när vi hänger med kusinerna Otto och Gillis är Iris mer och mer nyfiken på deras glassar. Så jag bestämde mig för att veva ihop en enkel liten ”glass” till henne som varit en höjdare varma dagar och Iris älskar dom!

Vispad grädde, hallon från mormors hallonbuskar och mosad banan. Här hade jag en halv banan, en näve hallon och 1 dl grädde. Vispa ihop!

Jag tog sen en isform och klickade i smeten i, blir lagom storlek till Iris.

Därefter klippte jag av glasspinnar till hälften och tryckte ner, och sen in i frysen. Klart!

Har ni tips på annat snabbt och bra snacks så lämna gärna en kommentar!

Nu laddar vi för matchen! Heja Sverige 🇸🇪

1 Kommentar