gardiner vardagsrum

VARDAGSRUMMET FÖRE- OCH EFTER

VARDAGSRUMMET FÖRE- OCH EFTER

När jag tittar igenom gamla bilder från första gången vi knallade in som ny ägare av huset kan jag känna mina känslor igen. Stundvis undrade jag verkligen vad i hela fridens namn vi gett oss in på! En fem-månaders bebis, en total renovering från golv till tak, planlösning, ny el och inte minst göra ett stort badrum av två OCH göra ett helt nytt av ett förråd. Puh, glad att vi är förbi det där och att vi är så nöjda!

Hade svårt att hitta några vettiga bilder från vardagsrummet innan, så det blir några få som är tagna ur ungefär samma vinkel och sedan ett gäng efter-bilder.

Tror man kan se min uppgivenhet i denna bilden, sliten i höstmörkret och stressad över de kommande månadernas projekt.

Här syns också tydligt hur fint trappan smälter in med golvet (Maxwood ek naturvit) från Golvabia och hur järnräcket knyts ihop med vägglampa och soffbord.

Är för övrigt otroligt glad för mattan, letade så orimligt länge innan den rätta dök upp! Det som ännu saknas är ett större soffbord, vill gärna ha ett runt svart med glasskiva, har spanat in några med inte slagit till. Sen en detalj som kommer göra allt, taklampa! Jag vet vilken som ska få pryda taket, men tycker den är lite saftigt dyr så samlar kraft till att klicka hem den – nämligen Vertigo pendel från Petit Friture, hur snygg!!?Låga hyllor och en ettåring?

Många undrar hur vi kan ha så mycket saker (och om vi alltid har det) i låg höjd med tanke på att det är perfekt höjd för den lilla damen i familjen. Och ja, faktiskt så har vi det! Nu vet inte jag om det är ovanligt att barn i den åldern INTE pillar på saker men just denna hylla har vi från första början vara suuuper neejiga med att hon inte får röra, eller översta hyllplanet. Böckerna får hon riva bland och det gör hon gärna, eller gjorde iallafall. Kan säga att det är inte många böcker som har alla sina sidor kvar:)

Blomkrukan har åkt i backen en gång när men annars inget. Ibland testar hon, går fram och tar tag i något och tittar på oss och skrattar!

Hyllorna är MDF som vi målat och satt upp med dolda konsoler, gillar det bäst!

Här ser du också resultatet av gardinupphängningen. Det ska upp en längd till i samma storlek, har bara inte hunnit. Kommer från Mimou och är så där perfekt tunt med härligt ljusinsläpp! Blev också bra att dölja lite sladdar och krafs bakom tv:n.

Ja men det börjar ta sig! Sa till Johan häromdagen ”Jag tror att vi snart är klara här nere, lite lampor som saknas bara…” Han ser lite glad ut men vet också att det alltid finns något som kan förbättras eller ändras så han tror nog inte på mig:)

Tja det var allt för nu, fråga gärna om du undrar något. Alltid roligt med kommentarer och feedback!

Ha en fin dag!

3 Kommentarer
GARDINER ELLER INTE?

GARDINER ELLER INTE?

Det här med gardiner tycker jag är svårt! I mina tidigare hem har jag nästan aldrig haft gardiner. Tycker det är så härligt med ljusinsläppet men sen har också fönsterna varit fina i sig och inte behövt något mer.

På senare tid, eller senare och senare mer just nu, är jag väldigt inne på gardiner, iallafall i vissa rum! Iris har tex fått en enkel uppknuten längd på gammal mormorsstång, jag var länge inne på en kraftig mörkläggningsgardin på en hel vägg i vårt sovrum, men skippade den tanken. Men vardagsrummet saknar något för mysfaktorn, det behövdes någon textil som ramade in rummet och knöt ihop helheten.

När vi var nere i Blekinge besökte vi butiken Minta i Ronneby där de bl.a har underbara gardiner från Mimou! När vi lämnade butiken har vi med oss nya tunna gardinlängder i lätt beige/naturnyans. Så nu när vi snabbt var hemma ville vi givetvis få upp gardinerna och då blev det ett besök på IKEA för att köpa bla. skena.

Innan vi åkte hem käkade vi lunch på IKEA, så smidigt tänkte vi, men alltså Iris åt inte en tugga av hennes köttbulletallrik, det var sååå mycket annat kul att titta på, vinka till, prata med så vi höll på att bli knäppa. Så inga fler IKEA-luncher:)

Med gardinerna från Mimou får man med krokar så det är skena man behöver köpa till. Johan smackade upp skenorna gansk snabbt och jag strök och strök längderna som är 250 cm lång och extra breda, 290cm, så det tog sin tid! Under tiden var det kaos av prylar som flyttade pga borrning.. får typ spader när det är skit överallt.

Vi bestämde oss för att sätta skena längst hela fönsterväggen, även om vi initialt bra tänkte ha i ena kanten.

När strykning var klar fästa jag i krokarna i veckbanden på längderna. Gardinsorten heter Grace om du klickar på denna länk så ser hittar du den. Gillar verkligen den lite varmare tonen, var rädd att det skulle bli för gult men inte alls, blev så fint!

Ni ska få se resultatet i ett eget inlägg snart!

Matilda

1 Kommentar