golvabia

VINDEN  – VÅRT BONUSRUM!

VINDEN – VÅRT BONUSRUM!

I samarbete med Golvabia

Ja, jag tycker verkligen att detta är så stor bonus i huset! Bakom en dörr på övervåningen har vi en trappa som leder upp till vårt bonusrum – VINDEN! En inredd vind med både förvaring och stor yta. Det är dessutom tillräckligt högt i tak för att kunna stå rakt (210 på högsta) OCH det finns ett fönster som gör att det inte känns instängt. Vad ska det då bli här uppe?

Här ser ni trappen uppifrån! Den ska slipas och målas ljus tillsammans med trappräcket som på bilden ovan är borttagen. Tanken är att vi kommer ha ett urmysigt gästrum här! Eftersom vi köpt ny säng kommer vi att sätta upp vår gamla dubbelsäng här och det blir en perfekt yta för vänner och familj att sova på. Otroligt lyxigt om ni frågar mig! Känslan av att ha våra familjer på besök och faktiskt kunna erbjuda vettiga sovplatser, kunna stänga om sig och ha sitt eget. På sikt kan det såklart bli något annat, men vi börjar där.

Nu är alla både väggar och tak målade, trappan är på g och golv ska läggas. På båda sidor av rummet har vi förvaring, massor av förvaring! Två stora kattvindar och garderober.

Det blir ljust men mysig här uppe! Paletten är väldigt basic här, det blir dessa ljusa kulörer och sen den sista touchen för mysfaktor no 1 – heltäckningsmatta!

Vi föll ju pladask för Golvabias textilmattor när vi höll på att leta efter ”rätt” matta, våra tankar kring valet för vårt sovrum kan ni läsa om här. Eftersom vi fick den där wow-känslan när vi prövade mattorna till sovrummet så kände vi att det bara var ett måste för vår vind. Vi valde samma modell men en annan färg, modellen heter Cosy och vi tog en lite mörkare grå ton än till vårt sovrum. Här uppe blir ju färgskalan lite tvärtom. Sovrummet har mörka väggar och ljusare golv, här kör vi ljusare väggar och mörkare golv 🙂

Här ser ni en bit av mattan, färgen heter Blyerts. Otroligt svårt på bild, men kommer givetvis att dela bilder sen när den ligger på plats. Måste också credda Golvabia för fantastisk service och hjälp när det kommer till frågor och val, vad som passar och hur man bör tänka.

Mattan är gjord i något som heter solution dyed olefion (svårt ord) men det betyder kort och gott att alla fibrer i mattan är färgade och håller därför extra bra i ex solljus utan att blekas.

Det var nog allt jag hade om vinden för nu! Som vanligt- fråga på mail eller i kommentarsfältet!

Kram Matilda

Inga Kommentarer

TRAPPFÄRG?

TRAPPFÄRG?

Snabbvisit i huset idag igen, och nästa utmaning! Kanske har någon som läser bloggen målat/betsat/behandlat en trapp någon gång och kan komma med kloka tips!

Så här ser trappan ut, en rejält byggt trapp i vad vi tror är furu. Lackad och många år på nacken som har gett trappen den där gul/orangetonen som jag mår illa av: )

Vi vill att trappen (och även trösklar) ska gå ton i ton med golvet, så klart! Men det är inte helt enkelt eftersom golvet dels är en ”färdigbehandlat” fanér i ek med naturvit finish, och trappen som sagt i furu.

Steg ett blir givetvis att slipa ner trappen så att lacken och ev gammal bets eller liknande försvinner. Och med hjälp av en snubbe på Bauhaus så är vi inne på en kombination av två betser innan lacken (matt) ska på.

Här ser du betserna mot golvbiten. Jag är inne på ett tunt tunt lager av den grå först, (kan ju ana där på furupinnen där det är som ljusast) och sedan lägga ett lika tunt lager av den vita över. Eller tror du det blir en dassig feeling? Alternativt, bara lägga vitt supertunt!! Hur hade du gjort?

Betsen vi kikade på är Zar, oljebaserad träbest i färgerna ”Silky gray” och den vita heter ”Country white”.

Tankar, input, erfarenheter? Dela gärna med er!

Kram och tack!

Inga Kommentarer
FRAMSTEG!

FRAMSTEG!

I samarbete med Golvabia

Så här har vi sett vårt golv ligga nu, vecka efter vecka sen i november! I en hög på nedervåningen och ibland har jag tänkt att de kanske glömt att det ska läggas : ) Kanske läser hantverkarna bloggen och om min stress över att det går långsamt, för idag när vi kom ut till huset hade de äntligen börjat att lägga golv! När man väljer ett golv, väljer man på en väldigt liten yta. Alltså man ser en liten provbit men sen ska allt upp på en större yta och kan ge ett helt annat uttryck. Därför var (även detta moment) lite nervöst!

Precis när vi kom ut till huset behövde Iris sova en stund, så jag stod ute och vaggade henne i vagnen så Johan gick in själv. Efter en liten stund kom ut med ett leende och sa ”nu har det hänt en del, en stor sak – golvet är på plats i två rum”. Gahhh, jag blev så exalterade att jag släppte vagnen till Johan och kutade upp, och ja, så bra det blir!! Är så glad för detta golv, kan inte riktigt sätta ord på det, mer nöjd kan jag inte vara! Så nöjd så jag var bara tvungen att uppdatera er med lite bilder tagna i farten. Nu är det massa slipdam på golvet men ger en liten feeling!

De första två är från Iris rum, här syns lite av väggfärgen också som jag är supernöjd med. Hennes rum blir verkligen så fint, nästan så jag önskar att vi valt samma färg till vårt : ) Här saknas nu ”bara” tapeten som ska upp på väggen till vänster.

Visst ser det fint ut! Lagom med kyla och värme i golvet, härliga kontraster med kvistar och ”ojämnheter” utan att bli för rufft. Är verkligen nöjd över att vi valt plankor, känns helt rätt! Läs mer här kring hur vi tänkte när vi valde golvet.

Bilden här nedan är i ett rum som jag inte skrivit så mycket om än. Ett extra rum som kommer bli ett utrymme för garderober och kreativt rum! Ska bli otroligt skön att kunna samla alla papper/pyssel och admin-saker på ett ställe där det kan gömmas undan lite.

Här inne hade de till och med hunnit sätta golvlister! Så mycket ett golv kan göra, helt otroligt. Det gråa, skitiga och fläckiga betongen är borta och fram växer ett hem. Nu känns det på riktigt!

Det var allt för nu!
Kram från en lättad Matilda

Inga Kommentarer