gör egen pasta

EN MIDDAG VI SENT SKA GLÖMMA

EN MIDDAG VI SENT SKA GLÖMMA

Det blev en sen kväll för oss igår, med försenade flighter pga oväder ner över Europa, så vi hann aldrig uppdatera bloggen som utlovat, men nu så!!

I lördags eftermiddag var vi hembjudna till familjen Ranas gård eller gods eller vad man ska säga. En gigantisk gård men odlingar, hästar, vackra byggnader och den otroligt förtjusande Antonella Rana med familj.

Vi blev mottagna i trädgården av hela familjen och deras vänner. Det bjöds på prosecco, focaccia, friterade ravioli och tortellinin, fantastiskt gott och annorlunda!

Blommorna, inramningen och allt vi sippade i munnen var en upplevelse. Pastakungens son, tillika VD för Giovanni Rana pasta och Antonellas man, öppnade ett helt nytt hjul med parmesanost, bara öppningen var en show i sig. När osten väl var öppnad gröpte de ur STORA bitar och hällde på en mild god balsamico.

Efter vi minglat i trädgården bjöds vi in till platsen där middagen intogs. Lika vackert dukat, med eget porslin med ingraverade initialer för Giovanni Rana. Köket och stämning var precis så som man tänker sig ett italienskt kök, musik, kokande grytor, pasta högt och lågt, skratta, dans, kärlek och generositet i överflöd! Ni ser själva:)

Och det bjöds givetvis på pasta, pasta från Giovanni Rana, så grundpasta på bilderna finns faktiskt att köpa på påse i våra svenska butiker.

Efter all pasta var det ost- och charkbricka för hela slanten, och från och med nu kommer varje fredagsmysbricka framstå som väldigt klen:) Detta var något helt otroligt, och såklart supergott! Tyvärr så orkade vi inte prova allt, det blev för mkt men oj oj oj!

Som om det inte var nog så fick vi också dessert, glass som gjordes i en glassmaskin och som slevades upp i det största glaset jag sett, säkert en meter högt, och med glass upp liks högt. Den stackars killen som fick hålla glaset måste svettats! 🙂

Som ni ser och förstår så var detta en resa vi sent ska glömma. Fått träffa fantastiska människor, tagit del av Giovanni Ranas tillverkning och härliga råvaror, besökt vin- och olivgård, upplevt Italien på ett unika sätt och dessutom fått göra egen pasta!

Vi är så glada för denna resa och hoppas att vi kommer att återvända till Verona för att upptäcka mer!

Nu ska vi gå till ICA och fylla upp kylen med lite Rana pasta!

Kram Matilda & Olivia

1 Kommentar
VI ÄR I VERONA

VI ÄR I VERONA

Så kom vi äntligen iväg på en systerresa som vi pratat om att göra väldigt länge. Men med renoveringar, barn och familj är det inte helt enkelt att få ihop det.

Vi blev tidigare i år inbjudna till Verona av pastakungen Giovanni Rana, vilket vi tycker blev en perfekt kombination av destination, upplevelser och tid tillsammans.

Väl på plats i Verona checkade vi in på hotellet och åt lunchbuffé, och på riktigt – den godaste mozzarellan vi ätit!

Efter lunchen fick vi besöka Giovanni Rana fabriken där pastan görs, paketeras och utgår ifrån. Det var pasta högt och lågt! Vi fick också testa på att göra egen pasta, det var första gången för oss båda! Vi tyckte det var väldigt kul men mycket svårare än vi trodde från början. Olivia fick dock högsta betyg av Giovanni själv:)

Någonstans vid den här tiden hade vi behövt en liten nap, men då var det dags för ett besök på en vingård, Rocca Sveva di Cantina di Soave där vi även åt middag. Tröttheten förbyttes ganska snabbt till total fascination!

Som om vi inte var nog blown away av alla vintunnor och den magiska miljön så skulle vi bli totalt överraskade när vi fick se platsen vi skulle käka middag på.

Ja ni förstår ju själva! Ord är överflödiga och vi blev nästan stumma av inramningen och utsikten. Aperitivo, risotto, pasta, kött och chokladfondant.

Trots lite mulet väder så fick vi ändå se solen gå ned från höjden där vi åt. Det var så vackert att vi hade kunnat sitta där hela natten.

Efter en späckad gårdag blir det idag lite lugnare på dagen för att framåt kvällen åka ut till Ranas familjegods för gemensam middag!

Kram Matilda & Olivia

3 Kommentarer