kungsholmen

ATT LÄMNA LÄGENHETEN

ATT LÄMNA LÄGENHETEN

Vi är så redo att släppa vår lägenhet nu, vi vill bara flytta in till vårt nya. Komma till helt nytt, orört och så härligt att vi kunde ta med oss lite ”do’s and dont’s” från lägenhetsrenoveringen.
Men vad kommer vi då sakna och absolut inte sakna från vår lägenhet? Här kommer en lista på några saker!

DETTA KOMMER VI ATT SAKNA

1. UTSIKTEN
Den är svårslagen! Vi har haft em och kvällssol på vår balkong, bästa läget enligt mig. Vi har ätit middagar nästa alla kvällar under den varmare delen på året och tittat på solnedgången samtidigt. Det är något magiskt med det. Svårt att hitta något likvärdigt med det i huset, men eftersom vi inte nyttjar balkongen alla sedan Iris kom så värdesätter vi möjligheten att kunna ha öppna dörrar, gräsmatta och lekytor för henne utan att tänka på höjder osv.

2. ÖPPNA SPISEN
Mysfaktorn på den är hög, speciellt under denna tiden på året. Vi har eldat väldigt mycket i vår spis under höst och vinter, adderar något extra! Spraket och doften. Men småbarn och en öppen spis är extremt opraktiskt och farligt. Vi har fått njuta av den under våra år utan barn. Nu tänker jag mig ett mysig eldfat ute på baksidan som man kan grilla korv eller marshmallows med tillsammans med Iris. Känns som ett mysigt och bra alternativ!

Foto: Andreas Pedersen (Simplerphoto)


3. SPISHÄLLEN
En ganska löjlig sak och en vanesak, men i lägenheten valde vi att sätta in 80 cm häll eftersom vi har 80 cm skåp. Det är ff bara fyra plattor men hällen är bredare. Älskar det! Man får liksom extra plats på hällen. Men egentligen onödig plats att ta från bänkytan. Nu kör vi på 60 cm skåp och därmed 60 cm häll. Jag vänjer mig!:)

Foto: Andreas Pedersen (Simplerphoto)


DETTA KOMMER VI INTE ATT SAKNA

1. GOLVEN
Det här med golven har varit återkommande länge. Vi blev aldrig helt nöjda med den behandlingen som gjordes. Med facit i hand skulle vi valt en mer slitstark behandling. Inget fel på golvet och det gamla ojämna underlaget har sin charm, men jag längtar efter nytt jämt golv.

2. BADRUMMET
Vi gjorde trista val till badrummet ”säkra val”, basic och opersonligt. Det är dessutom ett väldigt litet badrum, så lyx att nu få två toaletter och tvättstuga!

3. GRANNAR
Grannar åt typ alla håll, även fast vi bor i ett hörn. En mot sovrummet, en mot vardagsrummet, en över och en under. Klart att det är ljud och rörelse i det nya också men att slippa ha någon över är lycka!

4. TRAFIKEN
Att bo i city har sin charm, att ha tunnelbana, bussar och flyg nära. Men det kan också störa ibland. Eftersom vi bott många år i Fredhäll så har vi vant oss vid planen, men nu när jag tänker på att inte höra ett plan brassa förbi på lördag morgon känns det skönt!

5. SOVRUMMET
Ett större sovrum! Nu har vi testat lite olika lösningar för placering av säng och det blir inte helt optimalt. Att ha huvudet mot fönstret har vi kört på sen slutet på min graviditet för att jag skulle slippa krypa över Johan på natten. Men att nu få ett större sovrum med både plats runt sängen och för förvaring är en stor vinst!

När jag börjar rada upp saker märker jag att det finns mer saker jag inte kommer sakna än att sakna. Vilket är bra för den psykologiska delen : ) Och även om huset inte kommer vara helt klart så kommer vi börja flytta saker nu och det känns helt ok att det får vara lite kaosigt från nu och ett tag fram, för resultatet kommer bli så bra!

Kram på er!

Matilda

2 Kommentarer
Krispigt Sthlm

Krispigt Sthlm

Hej på er, hoppas att ni har en bra onsdag!

Här inledde vi förmiddagen med lite ökade renoveringskostnader, puh! Aldrig kul, men otroligt skönt att vi har bra marginaler och sålde vår lägenhet dyrt! Johan är mycket coolare än mig i när det kommer till kostnader, kan bero på att han är mycket bättre insatt och har koll på den övergripande ekonomin, ser investeringar och resonerar så bra. Medans jag mest lägger fokus på allt som försvinner ut och tänker bara att det rinner iväg.

Vid 11-tiden idag så knallade jag och Iris ut på vår dagliga lilla promenad. Perfekt för henne att sova i vagnen och jag får lite luft och frihet. Idag sov hon ovanligt länge, en hel timma och jag hann nästa hela Kungsholmen runt.

Det var krispigt och härligt, så där så jag fick ta på mig tjock halsduk och småfrös lite, underbart! Var så vackert runt promenadstråket så jag var tvungen att klicka lite bilder i farten. Detta är något jag kommer sakna otroligt mycket sen, naturen, vattnet och stan så nära. Några steg bort! Samtidigt så kommer vi ha Edsviken ett stenkast från oss och så ofta är jag inte inne i stan att det egentligen påverkar mig. Men ni vet känslan, ATT ha möjligheten.

Stockholm är verkligen så vackert!

Ha en riktigt fin dag alla, ikväll kommer ett blogginlägg som är en riktigt kontrast till detta. Nämligen om när Olivia och hennes man var på DRÖMSEMESTERN i november. Ni vill inte missa de magiska bilderna!

Kram Matilda

Inga Kommentarer