pure effect

STÄDPRYLAR!

STÄDPRYLAR!

Ni som känner mig vet att jag är lite av en ”pedant”, det kan självklart diskuteras vad det innebär, men jag gillar att ha ordning, rent och var sak på sin plats. Vem gillar inte det tänker jag? Jag går ofta runt med en (asful som de alltid är) rengöringsflaska i en handen och en trasa i andra: ) Det där med att hålla rent och ordning har fått en annan innebörd nu med barn, men jag försöker för min sinnesro!

Rengöringen jag brukar använda är någon billig kemikalisk sörja från vanliga matvarubutiken. Den luktar skarpt och är nog egentligen inte bra varken för människa eller materialen som blir utsatt för den. Därför (!!) är jag extra glad över att ha fått prova ett alternativ till detta! Nämligen Pure Effect Sweden- som både är bra för människan, miljön och hemmet, tilläggas bör, även snyggt paketerat!

Idag har jag testat ALL CLEAN, en luktfri (!) all rengöring för allt, sånt gillar jag, för det ska inte bara bli rent, det ska gå snabbt också!

Du fyller plastflaskan med vatten och droppar i medlet enligt anvisning, skakar och sen går loss! : )

Jag körde som vanligt all round städning, lite i köket, lite i badrummet, på speglar och duttar där skiten syns. Men det bästa måste jag ändå säga är produkter för rostfria ytor. Hur många olika försöka har man inte gjort för att slippa fläskiga rostfria material? Otaliga! Det jag använt senast är babyolja, helt knäppt. Funkar men blir kladdigt. All clean fixar det med!

Jag är med andra ord sjukt nöjd med dessa produkter och kommer inte fylla på med något annat framöver!

Kram från städnörden

Matilda

2 Kommentarer
TOALETT OCH TVÄTTSTUGA

TOALETT OCH TVÄTTSTUGA

Igår var hantverkarna här för sista gången- hurra! (Om vi bortser från lite saker som behöver bättre väder, målning av fönster bla.) Otroligt skönt att bara få bort det sista krafset.

Sen några veckor tillbaka är vår toalett och tvättstuga på nedervåningen klar, hurra! Lyx att slänga i en tvätt lite när vi vill och lyx med två toaletter.

Temat här nere har varit detsamma som uppe, kombinationen av klinker, kakel och färgval. Klassiskt vitt 15×15 blankt kakel (köpt på Bauhaus) med ljusgrå fog, tillsammans med Bricmates Statuario klinker. Än hAr vi inte fått sätta på golvvärmen här nere, vilket vi längtar efter!

Den stora skillnaden är att vi valt att inte dra upp kaklet lika högt som vi gjorde på övervåningen, vi lät färgen ta mer plats här nere. Den är så snygg och förtjänar sitt utrymme. Vi bestämde också att även här måla in taket! Svårt att göra färgen helt rättvis, men har inte lagt något filter på bilderna för att visa så bra det går.

Här ska det upp lite öppna hyllor som vi ska ha tvättmedel, handdukar, rengöring och lite annat snyggt piff på. Försöker skapa lite mysfaktor även på toaletterna, en viktigt plats som gärna glöms bort! Visst är det kul med alla rengöringsprodukter som kommer nu i riktigt snygga förpackningar. Våra val till inredningen nere var ganska enkla. Som ni vet föll vi pladask för Macro Designs produkter när vi inredde badrummet uppe och då blev det sjävklart för oss att även välja deras produkter nere. Spegeln är så snygg i sin enkelhet med den lilla svart ramen på långsidorna. Letade länge efter en spegel som kändes rätt, inte för stor och inte för liten, vilket var mycket svårare än jag trodde. Lampan ovanför spegeln är jag också såå nöjd med. Vissa detaljer har jag lagt ner så mycket googletid på för att hitta. Varför är det så svårt med badrumsbelysning? Känslan när det blir så som jag tänkt är då extra härlig!

En otroligt fiffig detalj är att på baksidan av denna spegel är det monterat en magnetlist, som håller denna runda förstoringsspegel på plats. Perfekt för noppning!:)

Lite mindre handfat men ändå så rymligt, just detta heter SAND och du hittar det här. Blandare blev pricken över i:et, lite högre, lite snyggare än en traditionell men ändå neutral utan att ta för mycket fokus.

Vad blev bra och mindre bra då? Badrummet nere blev större än vi trott, vilket är ju bara positivt. Vi valde ett mindre handfat (40×55) utan kommod för att maxa ytan. Nu i efterhand hade vi lätt kunnat få in en kommod och den förvaringen är alltid bra. Får sen om vi gör någon kreativ lösning senare!

Ska visa hur det blev sen med de öppna hyllorna så snart vi fått up dom!

Matilda

7 Kommentarer