vardagsrum

VARDAGSRUMMET FÖRE- OCH EFTER

VARDAGSRUMMET FÖRE- OCH EFTER

När jag tittar igenom gamla bilder från första gången vi knallade in som ny ägare av huset kan jag känna mina känslor igen. Stundvis undrade jag verkligen vad i hela fridens namn vi gett oss in på! En fem-månaders bebis, en total renovering från golv till tak, planlösning, ny el och inte minst göra ett stort badrum av två OCH göra ett helt nytt av ett förråd. Puh, glad att vi är förbi det där och att vi är så nöjda!

Hade svårt att hitta några vettiga bilder från vardagsrummet innan, så det blir några få som är tagna ur ungefär samma vinkel och sedan ett gäng efter-bilder.

Tror man kan se min uppgivenhet i denna bilden, sliten i höstmörkret och stressad över de kommande månadernas projekt.

Här syns också tydligt hur fint trappan smälter in med golvet (Maxwood ek naturvit) från Golvabia och hur järnräcket knyts ihop med vägglampa och soffbord.

Är för övrigt otroligt glad för mattan, letade så orimligt länge innan den rätta dök upp! Det som ännu saknas är ett större soffbord, vill gärna ha ett runt svart med glasskiva, har spanat in några med inte slagit till. Sen en detalj som kommer göra allt, taklampa! Jag vet vilken som ska få pryda taket, men tycker den är lite saftigt dyr så samlar kraft till att klicka hem den – nämligen Vertigo pendel från Petit Friture, hur snygg!!?Låga hyllor och en ettåring?

Många undrar hur vi kan ha så mycket saker (och om vi alltid har det) i låg höjd med tanke på att det är perfekt höjd för den lilla damen i familjen. Och ja, faktiskt så har vi det! Nu vet inte jag om det är ovanligt att barn i den åldern INTE pillar på saker men just denna hylla har vi från första början vara suuuper neejiga med att hon inte får röra, eller översta hyllplanet. Böckerna får hon riva bland och det gör hon gärna, eller gjorde iallafall. Kan säga att det är inte många böcker som har alla sina sidor kvar:)

Blomkrukan har åkt i backen en gång när men annars inget. Ibland testar hon, går fram och tar tag i något och tittar på oss och skrattar!

Hyllorna är MDF som vi målat och satt upp med dolda konsoler, gillar det bäst!

Här ser du också resultatet av gardinupphängningen. Det ska upp en längd till i samma storlek, har bara inte hunnit. Kommer från Mimou och är så där perfekt tunt med härligt ljusinsläpp! Blev också bra att dölja lite sladdar och krafs bakom tv:n.

Ja men det börjar ta sig! Sa till Johan häromdagen ”Jag tror att vi snart är klara här nere, lite lampor som saknas bara…” Han ser lite glad ut men vet också att det alltid finns något som kan förbättras eller ändras så han tror nog inte på mig:)

Tja det var allt för nu, fråga gärna om du undrar något. Alltid roligt med kommentarer och feedback!

Ha en fin dag!

3 Kommentarer
SPEGELLYCKA

SPEGELLYCKA

Ni vet när man har en vägg som inte riktigt kommer till sin rätt…? Jag har just haft en sådan vägg härhemma, en som bara inte funkar till något. Men så äntligen hittade jag en stor rund, riktigt maffig spegel som var som gjord för den där väggen. Är den inte läcker? Med sina 110 cm i diameter fångar den ljuset, gör väggen till en levande tavla och det är en perfekt helfigursspegel. Vill ni ha en likadan hittar ni den i grymma inredningsbutiken Solhem inredning! Så mycket snyggt och en massa inspiration.

Här får ni ett kik in i vardagsrummet också! Soffan har väl egentligen gjort sitt men jag gillar ändå designen och nu när ungarna fortfarande är små får den stå kvar ett tag till. Ganska skönt att slippa vara nervös för att det ska komma glass och -chokladspill… men gissa om jag är sugen på en ny?!

Sist får ni också en närbild på min hylla bara för att jag är så kär i den 🙂

Kram Olivia

1 Kommentar
UPPFRÄSCHNING AV VARDAGSRUM

UPPFRÄSCHNING AV VARDAGSRUM

I samarbete med Beckers

En del av er följer säkert med spänning Matildas renovering av det nyinköpta radhuset i Stockholm -snyggt som attan kommer det bli! För er som gillar renovering kommer här ytterligare ett inlägg om just detta. Hos mig nere i Malmö var det hög tid att piffa upp vardagsrummet! Jag har längtat efter detta ett bra tag men var sak har sin tid och nu passade det bra. Tanken var att ändra väggfärg, slänga ut TVn och istället bygga en på-platsbyggd bokhylla för att höja mysfaktorn.

Häng med från början till slut….

 

Vi började med att testmåla med tre kulörer på en lite mindre vägg.

nr 1 heter Twilight från Beckers färg (det var den vi till slut valde!)

nr 2 heter Oyster, också från Beckers

nr 3 var en egen mix

Alla kulörer och massa inspo hittar ni här!

Såhär ser det ut när vi håller på 🙂

Det här var sneak peak-bilden vi lade ut på Instagram för ett tag sedan! Jag är så himla nöjd med färgvalet. Mjuk och fin -lite åt det varmare hållet.

Men nu till den största förvandlingen- som tagit sin lilla tid. Den största väggen i hela vår lägenhet fick länge domineras av TV:n. Ack, vad jag var missnöjd med detta! Det har liksom hänt en del sen vi köpte vår lägenhet och totalrenoverade den. DÅ skulle TV:n vara i fokus och det var viktigt att den var stor och hade bra bild (mer viktigt för vissa, än för andra….) Numera vill jag helst gömma TV:n eller ännu bättre ta bort den helt. Finns ingen anledning att ha ett stort åbäke (ingen tittar på den samtidigt, det är fult…osv).

Hursomhelst. Jag lyckades övertala min tekniktokige karl, om att min ide, att flytta TVn till ett annat, mindre rum (med dörr) var ett mycket bättre alternativ.  Nedan ser ni två bilder på vår enormt inspirerande TV-vägg (konstigt att ni inte sett den så mycket på instagram va? ;)) Ja, man får skämmas lite nästan.

När väggen var målad påbörjade vi arbetet med min dröm – en platsbyggd STOR bokhylla! Brädor inhandlandes och vi valde en lite tjockare variant av gran (28 mm) för att få ett lite maffigare intryck.

När vi drar igång är alla med! (Olika länge och olika insatser -men ändå!)

En liten bit på väg!

Under arbetets gång sprang jag runt och testade med olika prylar och storlekar på böcker. Jag har svårt att veta exakt hur jag vill ha det och behöver testa mig fram allt eftersom (Magnus, make och byggare, avskyr detta beteende hos mig!) Men jag hävdar min rätt 🙂 Ett smart sätt är att sätta målartejp där man vill ha hyllor eller avgränsningar. Då ser man direkt hur det ser ut och lätt som en plätt att flytta. På denna bilden ser ni hur jag laborerade med tejp och prylar för att få den rätta känslan!

Det här blev resultatet av hyllbygget! Jag kände mig väldigt nöjd redan i detta skedet med utformningen på hyllan. Nu väntade 3 omgångar målning! Först en grundfärg och sedan två gånger med vanligt färg. Vi använde Beckers grundfärg och sedan färgen ”twilight” -samma som vi målade väggen i men som var gjord för att måla inventarier.

Såhär såg det ut efter grundmålningen!

Ja och sen själva slutresultatet! Jag älskar mitt nya vardagsrum och hyllan kommer såklart fyllas på med mer böcker och massa annat efter hand men på det stora hela är jag så glad för den nya färgen och min nya STORA hylla! Vad tycker ni? Gillar ni?

Men en vecka kvar fick vi också upp våra adventsstjärnor! Finns väl inget mysigare än advent? Speciellt när en får lov att pynta i ett nytt och uppdaterat vardagsrum.

Då är det väl dags att preppa mannen för nästa projekt…… 😉

 

Kram Olivia

3 Kommentarer