visby

NYÅR PÅ GOTLAND

NYÅR PÅ GOTLAND

God fortsättning! Vi tog en välbehövlig paus kring juldagarna, kopplade ner oss och tog knappt en bild från julafton. Gott betyg tänker jag, en supermysig julafton med vänner och dyster med familj.

I mellandagarna åkte vi till Gotland för nyårsfirande imorgon. Iris har blivit så förkyld så det snoras och hon nyser stup i ett. Snutit henne så mycket att hon är helt rödnarig under näsan, stackarn. Hoppas det vänder idag. Igår tog vi oss ner på stan för lite frisk luft för den lilla fröken. Tänker att det borde göra henne gott. Här är det barmark, vi lämnande snön i Stockholm men jag tycker hellre barmark än slask eller underkylt. Nu väntar lunch, planering av nyårsdessert (om nu Iris blir kry så vi kan åka) och sedan iväg på middag till Iris farfar.

Njut av ledighet!

/M

1 Kommentar
SJÄLSÖ

SJÄLSÖ

En plats vi alltid besöker när vi är här, Själsö bageri. Ett litet ganska enkelt kafé med utsikt över Själsö hamn. Denna gången parkerade vi nere vid hamnen och tog en promenad upp till fiket. Iris hann då få en lite nap innan fikat.

Det var så härligt väder så jag körde kjolpremiär- äntligen! Fick feeling nere vid vattnet och tramsade runt i någon form av lyckorus, som Johan fångade på bild!:) Plockade även blåsippor och dog en smula av de blåtäckta skogspartierna!

Sen blev det bullar, glass, kaffe och must! Mums!!!

Som ni ser satt vi ute i bara t-shirt och lilla hönan kröp omkring på gräset och kryssade mellan borden.

Det blev en mysig stund tillsammans med Johans pappa, lillasyster och pappas fru.

Känner jag mig väldigt trött nu, har jag iofs gjort varje kväll haha, men det blev tidig säng för min del.

Ikväll tänkte vi åka och titta på någon eld i krokarna, tror det blir mysigt!

God natt alla ni som tittar in!

Matilda

1 Kommentar
KAJP OCH UTELUNCH

KAJP OCH UTELUNCH

Igår åkte vi iväg strax innan lunch för att plocka kajp. En lök som växer vilt och påminner om en liten purjo. Jag tänkte testa att göra egen pesto och grillsmör.

Vi åkte en bit söderut dit Johans mamma brukar plocka, och det fanns gott om kajp men var lite svårt att se skillnad på det och gräs i början.

Efter att ha plockat en korg full åkte vi hemåt men ett stop på Berså. En liten butik och fin med mysiga saker! Det var ganska mulet men ändå tillräckligt skönt i luften för att sitta ute.

Igår kväll gick jag och Johan ut och käka, så farmor hade Iris, och det var faktiskt den första nattningen utan mig eller Johan, ever! Det gick hur bra som helst och det var så skönt att kunna äta, strosa runt på kvällen utan tid att passa.

Dags att ta tag i dagen!

Matilda

1 Kommentar