Ok, ny uppdatering!
Idag bestämde vi oss för att åka ut till Bauhaus och köpa på oss lite olika färgprover för att sen åka vidare till huset och provmåla. Om det är något som är ett måste så är det just det – PROVMÅLA! Det blir så annorlunda när färgerna kommer upp på väggen, får rätt ljusinsläpp osv.

Vi har bestämt oss för att våga ta ut svängarm i köket, så färgerna vi provmålade med var denna palett.

De två nedre kulörerna är potentiella kökslucksfärger och de två ovanför är potentiella väggfärger på den vägg där köket ska stå emot.

I burkarna ser det nästan inte ut att vara någon skillnad alls på kulörerna, men oj så fel man har. Så fort färgen kommer på väggen blir det något annat! Otroligt svårt att göra färgerna rättvisa på dessa bilder, ljuset började försvinna och kvaliteten därefter.

Direkt när vi målade upp färgerna så föll vi för den mörkaste tonen (t.h) och den mittersta färgen (de i mitten är samma och de på kanterna är samma, vi vill se båda ihop med båda kökslucksfärgen). Men det går snabbt i svängarna! Vi gick en vända i huset och tittade lite, så när vi kom ner igen hade vi ändrat oss och gillade den yttre färgen bättre ihop med den vänstra nedre färgen. Så nu blir det så!

Nu när vi tagit ut svängarna lite i färgvalet vill vi ljusa upp känslan något och låta bänkskivan ”poppa” lite. Val av bänkskiva är viktigt (känns som jag säger det om allt), den ska tåla mycket och hålla länge! Ytterligare en erfarenhet rikare från vår lägenhet, bänkskivan en som sak som vi snålade in på och kvaliteten därefter. Nu ska vi nog köra på en i kvarts. Kvarts (eller kompositsten som det också kallas) är till 97% en blandning av malda stenar och är ett av de hårdaste materialen man kan välja. Känns verkligen hållbart och lite lyxigt att satsa på en riktigt tålig skiva. Marmor är ju alltid marmor, och är vrålsnyggt, men det är på tok för känsligt för fläckar så det gick bort!

Så, köket börjar så sakta växa fram, nu ska luckor hämtas och lämnas på lackering inom någon vecka. Den sista lilla touchen kommer bli beslagen… och jag har hittat så himla snygga som kommer bli pricken över i:et! Delar tankarna kring det i ”Köket del 3” inom kort!

Nu ska vi snart käka hemmagjord pizza, äta lite choklad och försöka landa efter veckan och dagens bestyr.

Hoppas alla får en skön lördag!
Kram Matilda

3 Kommentarer

  • Så kul att följa er i era kökstankar! Hoppas del 3 om köket kommer riktigt snart!! Skulle gärna vilja se en planritning om hur ni planerat det nya köket, blir så mycket lättare att visualisera hur det ska bli då ☺️ Kommer ni ha överskåp? Hur gör/tänker ni med belysning? Blir det kakel på väggarna? Vad heter färgerna som ni tillslut valde för vägg respektive luckor?
    Mvh,
    Sarah

    • Det var verkligen en bra efterfrågan, det ska jag såklart fixa! Vi kommer att ha tre stycken, dels för förvaringen men också för att dölja fläkten som jag är lite trött på att ha synlig. Gud så bra frågor du har, man blir lite hemmablind när man skriver, saker som är självklara för oss men som jag inte delat här! Tar med alla frågor till ett inlägg, säkert fler som är nyfikna och det blir långs svar märker jag.
      Kort om färgerna. Luckan blir ”Blyerts 792” och väggen troligtvis ”Grus 510”, båda från Beckers färg. Sista är inte helt spikad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *