JULFAVORIT No 2

Nästa julblomma som vi inte kan vara utan på julen är …julrosen!

En ljuvlig liten krukväxt med en vacker vit blomma som ger en wow-känsla varje vinter. Den är söt som socker och den känns lite för skör för vintern för den är så nätt.

Denna skapelse har vår vän Ewa gjord, hon lindade mossa runt rötterna med en koppartråd och det blev så vackert. Några enkla kvistar av lärkträd och ställde den på ett nytt fat i lite rustik stil (från Ängshem inrederi, du hittar det här) som blev pricken över i:et.

Det som är bra att tänka på med julrosen, är att det egentligen är en uteväxt. Så man bör placera den ljus och svalt för att den ska klara sig bra inne. Tror faktiskt att man kan spara plantan efter den blommat, klippa ner den, och ställa den svalt och mörkt med sparsamt med vatten, så kan man plantera ut den sen. Det är väl på samma sätt som man gör med pelargonier efter sommaren?

Visst är den helt ljuvlig?

Ikväll blir det renoveringsupdate för er som är nyfikna på hur det går!

Kram från oss!
Matilda & Olivia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *