VINDEN – VÅRT BONUSRUM!

I samarbete med Golvabia

Ja, jag tycker verkligen att detta är så stor bonus i huset! Bakom en dörr på övervåningen har vi en trappa som leder upp till vårt bonusrum – VINDEN! En inredd vind med både förvaring och stor yta. Det är dessutom tillräckligt högt i tak för att kunna stå rakt (210 på högsta) OCH det finns ett fönster som gör att det inte känns instängt. Vad ska det då bli här uppe?

Här ser ni trappen uppifrån! Den ska slipas och målas ljus tillsammans med trappräcket som på bilden ovan är borttagen. Tanken är att vi kommer ha ett urmysigt gästrum här! Eftersom vi köpt ny säng kommer vi att sätta upp vår gamla dubbelsäng här och det blir en perfekt yta för vänner och familj att sova på. Otroligt lyxigt om ni frågar mig! Känslan av att ha våra familjer på besök och faktiskt kunna erbjuda vettiga sovplatser, kunna stänga om sig och ha sitt eget. På sikt kan det såklart bli något annat, men vi börjar där.

Här är lite bilder under arbetes gång, de har kommit längre nu än när jag tog dessa bilder, men har inte fotat ännu.

Det blir ljust men mysig här uppe! Paletten är väldigt basic här, det blir dessa ljusa kulörer och sen den sista touchen för mysfaktor no 1 – heltäckningsmatta!

Vi föll ju pladask för Golvabias textilmattor när vi höll på att leta efter “rätt” matta, våra tankar kring valet för vårt sovrum kan ni läsa om här. Eftersom vi fick den där wow-känslan när vi prövade mattorna till sovrummet så kände vi att det bara var ett måste för vår vind. Vi valde samma modell men en annan färg, modellen heter Cosy (ja, kan det bli mysigare?) och vi tog en lite mörkare grå ton än till sovrummet. Här uppe blir ju färgskalan lite tvärtom. Sovrummet har mörka väggar och ljusare golv, här kör vi ljusare väggar och mörkare golv 🙂

Här ser ni en bit av mattan, färgen heter Blyerts. Otroligt svårt på bild, men kommer givetvis att dela bilder sen när den ligger på plats och det är klart. Måste också credda Golvabia för fantastisk service och hjälp när det kommer till frågor och val, vad som passar och hur man bör tänka.

Mattan är gjord i något som heter solution dyed olefion (svårt ord) men det betyder kort och gott att alla fibrer i mattan är färgade och håller därför extra bra i ex solljus utan att blekas.

Det var nog allt jag hade om vinden för nu! Som vanligt- fråga på mail eller i kommentarsfältet!

Kram Matilda

I samarbete med Golvabia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv

Kategorier