SNÖFLINGA

Det är så himla roligt när det kommer in frågor på något pyssel vi gjort. Här kommer en lite steg för steg beskrivning av den lilla snöflingan jag visade på story igår. Som ni ser har jag gjort lite olika storlekar och varianter men metoden är densamma!

Såhär gjorde jag: Jag hade små överblivna vita påsar hemma, gissningsvis ca 10×15 cm. Första jag gjorde var att klippa isär de två delarna och använda den släta och jag smalnade av den något på längden (testade med fler olika papper innan men de blev för tjocka).Sen är det dags att börja vika, sån klassisk dragspelsvikning men för att få raka linjer vek jag innan som hjälp. Här väljer man såklart själv hur breda vikningar man vill ha. Jag ville ha ganska tunna.Efter dessa hjälplinjer var det bara att dragspelsvika, och sedan pressa ihop den på mitten åt båda hållen. Nu kommer själva mönsterklippningen. Här kan man variera i oändlighet typ. Hur skarp snittet på stjärnan ska vara, hur många “flinghål” varje flinga ska ha. Jag gillade de som blev lite spetsig i topparna och klippte därför ganska skarpt på båda sidorna och sedan ett trekantigt snitt mitt på. Sen är det bara att limma och nu är det bra att ha gjort vikningen ordentligt åt båda håll för att förenkla pillet något. Lim på en spets och pressa ihop med kompisen på andra änden. Håll en liten stund och tryck åt så det sitter. Och sen lika på andra sidan! Nu är den helt utvecklad och nu saknas bara ett litet snöre. Jag tog vanlig enkel sytråd. Nu pryder flingorna granen här hemma, väldigt fint. Lycka till!

Matilda

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *