EN STOR NYHET!

Under en ganska lång tid har det varit glest med blogginlägg och det har sina förklaringar som jag inte kunnat delat. Det är nämligen så att jag och Johan ska bli tvåbarnsföräldrar och Iris ska bli storasyster! Fantastiskt såklart, men tiden fram tills nu, inte lika fantastisk. Jag har varit supertrött och sliten, mått sisådär och haft noll energi över till annat än vardagsroddet. Det är den stora anledningen till denna totala radioskugga!

Gravid plus småbarn gör att jag inte har speciellt mycket krut i kroppen men on top of that så har jag även crohns, en kronisk tarmsjukdom som brakade lös i ett skov för ett par veckor sen. Hade inga problem alls under graviditeten med Iris, men denna gången ska det stöka. Så skov+gravid=extremt dåligt järnvärde. Så pass dåligt att mina järndepåer är helt tomma som min läkare sa, och för att de ska kunna komma upp i värde krävdes mer drastiska åtgärder än tabletter och kost. Så i förra veckan var jag inlagd på Karolinska under några timmar för att få järn intravenöst. Låter ju rätt dramatiskt men det gick fint. Någon som gjort liknande? Nu återstår det att vänta och att värdet går upp och att behandla skovet…Än känner jag ingen direkt skillnad men hoppas att det snart ger effekt, så jag håller mig vaken längre än till 19! Men utöver alla bieffekter som kom på köpet med graviditeten så ska det såklart bli väldigt spännande att se vad det är för en liten människa och kanske ännu mer hur Iris tar det hela? Hon fyller 2 år 31 maj, så hon är än lite för liten för att förstå även om hon är framåt i snacket och förstår mycket. Jag har inte alls haft samma fokus på graviditeten som förra gången, jag glömmer bort vilken vecka jag är i och att jag måste ta det lugnt med lyft pga känningar av foglossning (kom lika tidigt denna gången, typ v 13).

Jag har precis gått in i v 17, så ändå relativt snart halvtid vilket känns skönt men det kommer att gå så snabbt. Ett par månader till sommar och semester, sen är det liksom bara en månad bort innan det är dags, sjukt!

Mot helgerånet jag och Johan iväg på vår efterlängtade långhelg medans världens bästa farmor hänger med Iris. Den här helgen känns otroligt välbehövlig och vi får hantera helgen efter bästa förmåga med skov och järnbrist!

Ha en härlig påskveckan och kika in lite oftare nu, förhoppningsvis kommer det att bli ändring på frekvensen nu när jag kan dela mitt tillstånd:)

Matilda

5 Kommentarer

  • Åh vad kul, stort grattis! Hoppas du får må bättre nu framöver! Själv gick jag in i v.24 igår och mår fint men hade nog min tuffa del innan jag blev gravid (3 missfall). Ha en go påskhelg!

    • Tack snälla och stort grattis till dig. Kan inte ens föreställa mig vad du gick igenom innan. All lycka!❤️

  • Grattis!! Jag har också crohns och har tre barn. De två första graviditeterna var sjukdomen lugn och jag mådde jättebra! Men När jag var gravid sista gången hade jag ett skov hela graviditeten och vägde ett kilo mindre när han föddes än när jag blev gravid. Detta skov hade jag redan innan jag blev gravid så det berodde inte på graviditeten. Hoppas det blir bättre för dej snart! Vet hur jobbigt det är att vara sådär gravid och crohns-trött.

    • Konstigt det där, att det är så olika i sina olika graviditeter. Och hjälp, ett kilo mindre:/ Jag hade inget skov när jag blev gravid så hoppas att vi kan få bukt på det. Fick ny medicin igår som jag hopps på. Hoppas att du och dina tre mår fint idag och glad påsk!??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv

Kategorier