BARNVAGN FÖR TVÅ?

Hej lediga dag! Så härligt med en fri dag mitt i veckan. För min del blir jag otroligt dagvill, tror att det är lördag hela tiden.

Jag måste fråga er om hjälp, nämligen kring barnvagnsfrågan. I dags läget har vi en Bugaboo Buffalo singelvagn dom vi köpte när Iris väntades. Vi använder inte det jättemkt längre (för hon vill helst gå själv). Det är mestadels till och från föris, promenad till affär eller om vi ska strosa på stan eller liknande. I höst när bebis no. 2 anländer så kommer Iris att vara 2 år och 4 månader. Skulle ni köpt dubbelvagn eller nöjt er med åkbräda? Snurrar runt i detta så mycket och behöver råd från er som vet!

Ha en skön kväll och snart är det riktig helg!

M

6 Kommentarer

 • Vi köpte en Bugaboo Donkey när nr.2 väntades och jag är så glad över det beslutet. Stora tjejen var 2 år när lilltjejen kom. Idag är lilltjejen 8 månader och vi har använt vagnen så mycket, både som dubbelvagn och enkelvagn. Det går så himla smidigt att växla mellan dubbel och enkel.
  Till förskolan har jag ofta haft stortjejen i ena sitsen och lilltjejen i babyskyddet på andra sidan. Så kan jag lätt bära med henne vid lämning och hämtning.
  Smidigt också att kunna gå på sovpromenader med båda sovandes i vagnen.

 • Hej och vad kul med tillökning! Kortfattat är mitt tips: skippa dubbelvagnen, köp bugaboos ståbräda med sits!! Vi hade samma dilemma, vår son var 2 år och 5 månader när lillasyster föddes och vi funderade mycket hit och dit, hade en bugaboo cameleon. Men vi kände att en dubbelvagn både skulle bli dyrt och dessutom ta onödigt mycket plats (svår att komma in med i hissar, genom dörrar och upp i trapphus när man bor i stan) med tanke på att han ändå inte åkte så mycket längre. Han hade också fått en springcykel som vi använde mycket vid hämtning och lämning (var skönt som höggravid att slippa putta vagn!!) och vi hade också en smidig ihopfällbar ”paraplyvagn” man kunde använda om han skulle med på längre utflykter. Många vänner som varit i samma sits sa att en ståbräda inte hjälpte för när stora barnet var trött orkade det inte stå heller utan ville sitta. Alltså köpte vi ståbrädan med sits och herregud vad den är älskad! Storebror accepterade den direkt och kan åka med jättelångt på den men kan hoppa av och gå när han vill. Och tänk på att jealousy is a thing, vänj henne av med ”sin” vagn i god tid så hon inte blir arg att vagnen tas ifrån henne och ges till bebisen utan att hon nu är stor och får en egen sittbräda till bebisens vagn. 😉 Stort lycka till, syskon är underbart att ha!

  • Tack Sanna! Så himla bra att få höra hur andra tänker! Iris kommer vara i samma ålder som din äldsta när bebisen kommer så ska verkligen överväga detta! Tack igen!

 • Vi köpte Bugaboo Donkey redan när vi väntade Althea (stora tjejen) för att vi blev så förtjusta i ”sidokorgen” och att den ändå var så pass smidig + tänkte vara förberedda om det kom ett andra barn ❤️ När Juni kom så hade vi som sagt Donkeyn men använde aldrig den som dubbelvagn eftersom Althea hann bli tre år – dock köpte vi till en sådan där stålbräda med sits och den var GULD värd!

  Tyckte också att det var fortsatt vansinnigt smidigt med sidokorgen och så gjorde vi om vagnen till dubbelvagn många gånger när vi hängde med vänner som också hade Bugaboo. Då kunde man bara klicka på deras liggdel/sittdel också och få ihop allt lite smidigare vid lekparkshäng mm ?

  Tänker att det kanske är lite beroende på om Iris fortfarande sover i vagnen något? Då kan det ju vara smidigt med dubbelvagn. Hur som helst så har vi verkligen älskat Donkeyn. Oj va långt detta blev!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv

Kategorier