NÄR TROTSEN ÄTER UPP DIG!

God morgon i regnet, fullständigt öser ner här i Stockholm! Höstig känsla som jag välkomnar, samtidigt som jag skördar dahlior på löpande band!

Så skönt att helgen är över, jag hade inte orkat en timma av trots till. Iris måste (hoppas jag) vara på toppen av två-årstrotssen nu och det är fullständigt dränerande. Jag som är höggravid har varken tålamod eller fysisk kapacitet att orka/klara av att hantera henne, vilket gör att Johan får dra hela lasset (ändå är jag heeelt slut). Allt är “nej, vill inte”, “kan själv”, “inte inte inte”, “stop mamma nej”.. osv. Hon blir fullständigt vansinnig när något går emot henne och skriker i vrede.

Jag förstår såklart att det är flera olika orsaker till detta, åldern givetsvis men att hon känner av att den där lillebrorsan snart kommer, att jag inte orkar med lika mycket som innan och att Johan då är sliten i sin tur. Men det är bara att hantera läget, vi har ingen släkt i närheten så avlastningen är just nu noll. Föräldrar med äldre barn som kör på “ja du, vänta bara tills dom kommer in… (i den ena eller andra åldern) då blir det jobbigt på riktigt.” Och “små barn små problem, stora barn stora problem”. Jo jag vet, är sjukt trött på den kommentaren! Och det hjälper knappast mig just nu, att det blir värre sen?! Jag kommer iallafall inte vara höggravid eller gravid alls för den delen någon mer gång så förhoppningsvis är psyket och kroppen i normalbalans innan det adderas trots. Lite morgonventilering så här i starten på veckan, men så är det ibland?

Tips och peppande ordnas tacksamt emot!??

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *