LIVET KOMMER TILLBAKA…

… ja det är så det känns nu! Små steg till en hanterbar vardag, jag känner att jag kan ta med mig Iris och åka och handla medan Johan är hemma. Eller bara en sån enkel sak som att duscha och natta Iris, så mysigt att få lägga sig hos henne och läsa bok igen! Annars har Johan skött Iris medan jag fokat på den lille, nu kan vi börja växla för lillebror är mer nöjd.

Och en annan STOR skillnad är att jag kan ha händer och armarna mer fria, jag behöver inte kånka eller gunga lillebror i babysitter 24/7… det är denna magiskt smarta lösning för alla småbarnsföräldrar som behöver ett par extra händer. Jag fick tips om denna av några danska vänner som vet vår slitiga situation. Detta mina vänner, en genialisk uppfinning som gör att jag kan vila på dagarna, gå på toa, plocka undan eller gör något kul där båda händer behövs.. typ fota:) Alltså lillebror älskar att ligga i denna hängmatta och somnar på 1 minut och snarkar gott LÄÄÄNGE!🙏🏻

MEMBANTU 🙌🏻 Ett danskt företag med två kreativa kvinnor, Eva och Stephanie, som tagit fram denna helt otroliga lösning. Jag ska förklara vad som är så speciellt med den.

Som ni ser på bilden är det en väldigt söt hängmatta i naturvit färg med en träpinne man fäster med snöre och som spänner ut tyget lite. Där kan man gott hänga en babymobil men jag har inte behövt det än för han sover bara☺️I den lilla hängmattan ligger en tunn madrass som viker sig gossigt runt lillebror när man lägger ner honom. Man kan också öppna upp delen vid fötterna så det är öppet, vilket jag alltid har, men valmöjligheten finns. Så långt kanske det bara ser ut som en vanlig gunga som man fäster i taket… men håll i er, nu kommer vi till SJÄLVA GREJEN! Nämligen detta👇🏻 Vad är detta undrar ni? – Jo en vaggmotor (!!) i fem olika hastigheter som gungar hängmattan upp och ner – själv! Kombinationen av att hängmattan omslingrar honom och gungande skapar verkligen lugn och trygghet för min lilla kille. Jag kommer ha med denna vart jag än ska!☺️ Ni ser ju hur avslappnad han är.

En ordentligt fäst ögla i taket, sen är det bara att fästa på kedja, fjädrar, vaggmotor och gungan. Allt kommer med, enda du behöver fixa är plugg. Sen sätter du i sladden och så gungar den! Det följer med ett antal fjädrar som du kan justera antalet beroende på vikten på bebisen, den klarar max 15 kilo som mest. Egentligen kan du fästa vilken typ av gunga som helst, motorn fungerar till de flesta.

Jag har använt denna SÅ mycket bara på några få dagar, den gör hela skillnaden i vardagen ni. Och för er som sliter med kolik (eller reflux) så kan detta verkligen vara en lösning att testa! Gunget efterliknar nämligen gunget från mammas mage.

Du som läser detta har säkert 300 frågor, jag svara såklart gärna på det jag vet men mitt tips är att kolla in FAQ på deras hemsida. Där hittar du många frågor och svar.

Kan inte nog hylla dessa kreativa kvinnor, som hittat vägar för att underlätta livet. Tack! Du hittar in till Membantu här!Vi har hängt upp gungan vid soffan, för det är där jag tillbringar mest tid. Igår testade vi att natta honom i vaggan och sen bära upp honom till sängen. Gick HUR bra som helst, det är som han snabbare kommer in i djupsömnen. Jag skulle kunna ha krokar i varje rum, men faktum är att det inte behövs.. när jag lägger ner honom sover han så gott så jag kan kuta runt och fixa utan att han honom med i varje rum (vilket inte gick förut, satt fast i soffan).

Jag är så oändligt tacksam för Membantu, tänk att faktiskt kunna ge sig själv liiite tid igen, känns verkligen som A och O för att också jag ska börja må braigen. Deras IG: @membantu.dk🤍Jo, sist men inte minst! Själva motorn kan man köpa men du kan också hyra den! Då använder du den under den period du behöver och returnera sedan den. Smart! Mer info om de olika alternativen finns att läsa om här.

Jag tror inte att min lättnad och glädje går att ta miste på, och ni som har missnöjda, svårsövda bebisar eller bara behöver få händerna fria, detta är ett tips att kolla in.

Och vet du, jag har köpt ett gäng olika elektriska fula otympliga babysitters som ska funka så bra men som bara skapat mer missnöje än lugn och som jag sålt vidare på bara några dagar. Denna funkar på riktigt!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *