KARATA, STÄDPROFFS OCH HJÄLTINNA!

I samarbete med Freska

Idag har Renata varit här! Två gånger i månaden blir jag lite extra glad när det knackar på dörren och jag vet att det kommer bli rent och fint om några timmar! Renata som fixar vår hemstädning har liksom fingertoppskänslan, något som långt ifrån alla har, hon ser vad som behövs göras och lämnar inget åt slumpen. Det är precis som att hon vet vad jag gillar och hur jag gillar det.

För jag gillar faktiskt att städa, lite för mycket, men den där ordentliga städningen hinner jag inte med just nu och då vill jag typ ha en klon av mig själv, någon som har ögat för när det är så där GÖRfräscht. Trodde på riktigt inte att någon skulle kunna leverera på mina krav, men så kommer en om möjligt, ännu vassare människa.. jag är obeskrivligt glad för det!Eftersom jag är hemma med Ture om dagarna träffar jag alltid Renata, ibland blir det en kort sväng och ibland under hela städningen. Jag försöker alltid gå iväg en sväng för att ge henne lite arbetsro även om jag vet att jag inte alls behöver det. Men jag tycker det är både trevligt och kul att träffa henne som gör så fint hos oss, för det kan ju kännas lite främmande att släppa in någon helt okänd i ens hem. Sist Renata var här så pratade vi lite om livet i allmänhet, familj, vad man jobbat med innan och så. Jag som tycker om att träffa nya människor var nyfiken och frågvis… det kändes typ som jag hade en kompis hemma. Och det tycker Iris också! För när Renata varit här och Iris inte hunnit komma hem från föris innan Renata gått blir hon så besviken.. “Karata är min kompis” säger hon☺️ Alltså gulligheten på att hon ett säger så och två kallar henne Karata, jag smälter.

Idag var Renata kvar när Iris kom hem och hon lyste upp och frågade mig “Är Karata här?” så knallade hon in och tyckte Renata skulle stanna på middag och sitta bredvid henne vid bordet.

Hänga lite med städerskan, ett enkelt sätt att få lite koll på vem man lämnar ut nycklar och larmkoder osv till, det är ju ändå ens hem!

Innan jul fick jag försöka avleda Iris med något så att Renata skulle få städa i fred, Iris skulle hela tiden upp och visa henne något och jag hörde från nedervåningen “Karata vet du…”, “Karata titta här…”, “Karata har du sett..” osv osv. Men jag gillar det, att en helt okänd människa för bara några månader sedan är helt självklar både för oss och barnen.

För dig som funderar på att ta städhjälp kan jag bara säga, gör det! Detta har underlättat mitt liv så mycket, sänkta krav och mindre tjöt mellan mig och Johan om att “vi måste storstäda nu…”.

Med koden MOE20 får du 20% vid tecknande av abonnemang- pangdeal om du frågar mig!

Nu ska jag njuta av ett rent hem!🖤

Matilda

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *