EGEN HALLONGLASS!

Fick så många frågor om glassen Iris och mormor gjorde igår och lovad dela receptet. Det var på riktigt den godaste glass jag ätit! Jag och Johan stod med sked och skålåt!

Här kommer receptet:

  • 3 äggulor
  • 100g socker
  • 10g vaniljsocker
  • 2,5 dl fetmjölk
  • 2 dl grädde
  • Färska hallon från trädgårdslandet.

Vispa äggulorna, sockret och vaniljsocker tills det är fluffigt. Tillsätt mjölk under omrörning. Vispa grädden ganska hårt och rör ner övriga ingredienser i grädden. Se till att de blandas ordentligt. Slå på glassmaskinen och häll i blandningen. Iris kastade i hallon efterhand så vissa mosades och vissa blev hela.

Mamma har en gammal Philips glassmaskin men jag tror det skulle funka lika fint att direkt portionera ut i glassformar! Dessa formar köpte jag på Lagerhaus för ett par år sedan och just dom verkar inte finns men hittade likande med samma princip! Här finns vattenmelonform och här ananasform. Jag köpte också till dessa glasspinnar för att det skulle bli mer ”köpeglass” feeling.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *