MOODBOARD FÖR NYA HALLEN

Okej, nu börjar det bli hög tid att sammanfatta lite tankar kring husets inredning. Mina tankar snurrar hela tiden men tänkte att jag ska dela med er också nu när tillträdet närmar sig!

Tanken är att hela huset ska andas natur och skandinavisk design och plocka upp Gotländska (och västgötska för den del) kalkstenskänslan. Så låt oss börja där man först kommer in, nämligen hallen! Först får ni se en bild på hur det ser ut idag!

Jag har gillat varma toner länge och tycker alltid det är vrålsnyggt hos andra men varit livrädd för att gå från kallt till varmt. Vi har alltid fallit för de kallare nyanserna men håll i hatten, nu kör vi! Så golv och väggar ska andas dessa toner.

Klinker till vänster och väggfärg till höger

Valet av klinker och väggfärg hänger helt på ljusinsläppet väl på plats, så dessa val är inte definitiva utan en riktning som vi sedan får testa oss fram till. Ni vet ju att provmåla är A och O då ljuset gör hela skillnaden, skiftningar och reflektioner kan spela färgerna ett spratt!

Vår stor utmaning i hallen är, som alltid, att då till bra förvaring! Eftersom öppningar mot kök och vardagsrum kommer göras större så försvinner endel väggytor men vi brukar kunna klura ut smarta lösningar.

Bilder från Pinterest

Vi tänker oss en blandning av såpad ek detaljer ihop med svarta inslag. Hade tänkte slopa svart helt men hela mitt Pinterest album är matade med det så kan nog inte bortse ifrån att jag faller för det. Tycker också det blir en fin kontrast, utan att det får ta över.

Vi kommer att satsa på att ha skjutdörren till förvaringen (om nu inte planskissen ändras) som en stor spegel, den idén löste många av våra hallutmaningar. Man vill ju ha en STOR spegel bpde av praktiska skäl men också för att ge större rymd!

Panelen och väggarna i trappen kommer att målas in i samma kulör som väggarna i hallen och följa med hela vägen upp till övervåning. Det finns inget naturligt avslut och därför känns det fint att låta färgen följa med hela vägen upp. Ledstången ska såklart behållas, möjligt slipas om och lacka på nytt om det behövs. Här en bild från hallen på övervåningen.

Däremot kommer själva trappen och trappräcket som syns bakom skrivbordet att målas i en något mörkare nyans. I samma skala men med en lite liten nyansskillnad.

Bilder från Pinterest

Ja men det var en liten inblick i den kreativa delen av min hjärna. Sen kan allt hända och vi kommer stöta på patrull över saker som inte går att göra eller inte blir som vi tänkt. Men ett utgångsläge att håll oss i. Hoppas ni gillar!

4 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *