TISDAGENS MIDDAG

Pust och stånk vad slut jag känner mig. Ture sover rackligt på nätterna och är extremt gnällig dygnets alla vakna timmar, så psyket är helt trasigt.

Men middag behövs ändå och som jag visade igår hade vi gjort en meny för veckan och handlat där efter. Det är sällan vi lagar vardagsmiddagar längre än 30 min. Måste gå snabbt!

Så idag blev det en familjefavorit- Salviapasta! En god pastasås och valfri pasta.

I en mer avancerad version man man byta ut krosssde tomater mot färska tomater som sakta får kokas sönder och ner. Och pastan är hemmagjort. Fast så såg det inte ut hos oss ikväll. Vi tog en genväg! Häng med!

Det här behöver du till såsen.

  • 2 burkar god tomatkross
  • En färsk salvia
  • En vitlöksklyfta
  • 275g smör
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk vinäger

Pressa en vitlöksklyfta med kniven och släng i den i pannan med olivolja. Häll över tomatkross och lät de småbubbla lite. Låt den färska salvian gå med en liten stund och tillsätt sen smöret! Dutta i en liten klick honung och en liten skvätt vinäger. Låt salviabladen gå med i tomatblandningen, salta och peppra.

Koka pasta enligt anvisning och servera såsen toppad med mozarella och riven parmesan.

Lycka till! Matilda

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *