Jag och Johan har alltid drömt om att få ha ett eget litet badrum för bara oss i anslutning till vårt sovrum. Det känns lyxigt att få ha en stund själv på kvällen med bara ens egna grejer utan barnplock överallt.

När mina föräldrar byggde hus på 90-talet (mitt barndomshem) hade dom exakt samma fördelning av badrum som vi har nu. Ett litet gäst-WC, ett större badrum och det tredje var just en, en suite! Otroligt modernt så här med facit i hand att som byggde det redan för 30 år sen liksom! Men jag förstår till fullo det valet och är extremt glad att vår arkitekt fick till just detta i vårt sovrum.

I vårt lilla krypin blir det toalett, handfat och dusch, är så löjligt glad över detta så det typ spritter i kroppen när vi nu ser hur det bit för bit faller på plats! För så här såg det ut för några veckor sen!

Här inne har vi valt att ha klinker från golv till tak, dvs ingen nedmålad kant som vi har i det stora badrummet. Däremot kommer vi att ha en spegel som går från hyllkant till tak för att maxa rymden så mkt det bara går!

Valet av klinker

Här inne har vi val samma platta som i stora badrummen, men i en annan färg, nämligen Bricmates Norrvange i Ivory. Kan vara den finaste färgen ever! Den är liksom lite grå/beige härlig och toppen i ett badrum som behöver ljusa färger. Denna är klockren! Är dessutom extremt nöjd med fogen vi valde. Personligen tycker jag inte om när fogen får ta för mycket plats utan föredrar mjuka övergångar som är näst intill omärkbara. Men skillnaden från det vita 15×15 i stora badrummet, har vill jag ha en lätt skillnad (skulle aldrig välja vit fog) utan att det blir en känsla av ”galler”.

Tror jag behöver göra ett eget inlägg kring fog för det verkar vara många som släpper det till plattsättaren att bestämma -NO NO!! Då kan det bli precis hur som helst och jag har fått SÅ långa DM’s om hur missnöjda många varit med fog eller kantlister som plattsättare valt.

Vi har tagit hem prover, det finns likt färgprover, att testa mot sina plattor. Denna plockade vi med hem från Snicken och jämförde färgerna.

Samma fina smäckra WC-stol utan spolkant! Den heter Spira Art och kommer från Ifö.

Kommod och handfat hit in har vi haft utmaningar kring! Vi ville ha kommod eftersom det är en den stängda förvaringen i vårt badrum och den fick inte vara bredare än 42 cm och inte ful😂 Lyckan när vi hittade denna fina enkla kommod från Bathlife, kommod fröjd som passar perfekt!

Det enda som saknas nu är spegel, lampor och duschvägg. Här inne blir det en fast vägg, samma märke och modell som dörren k stora badrummet. Nämligen Stella från Ifö.

Ställ frågor om det finns några❣️

16 Kommentarer

 • Hej Matilda! Så himla fint det blir! 😍👏🏼 Pausar från instagram ett tag och önskar fler bilder här på bloggen – måste ju inte vara så mycket Info varje gång. Bara kul om du lägger ut! Sen är ju jag (som många andra!) otroligt tacksamma för de ggr du lägger ut exakta färgval etc – så schysst! Kram på dig 🍂

 • Vi ska också renovera ett pyttebadrum med bricmate. Tycker det är klart snyggast med 30×60 plattor men funderar på om de är för stora på den lilla ytan?
  Hur har ni gjort?
  Väljer mellan ivory och light grey till ett badrum utan fönster. Såå svårt, de är så jäkla snygga båda två!
  Tack för ett grymt instakonto och blogg givetvis 🙂

  • Tack snälla! Det är en smaksak tänker jag, hur man tycker plattorna gör sig och hur man tänkt lägga dom beroende på ytan och hur väggarna ska kläd. Du kan kika under händelser ”vårt sovrum” på IG så hittar du sparade klipp från vår en suite.

 • Hej! Fina val ni gjort ✨ Vi bygger nytt och har också valt Norrvange Ivory. Måste återkomma inom mkt kort till vår plattsättare med val av fog / kantlist 😅 Har du har möjlighet att dela med dig av vilken fog ni valt art.nr/kulör mm tro? Vore så snällt, ser väldigt fint ut på bilderna. Stort tack på förhand, vänligen Maria

 • Hej, Undrar om er kommod i stora badrummet från Haven skulle passa ihop med Norrvange Ivory kaklet. Tycker det är svårt att ”tänka sig” hur det skulle passa men gillar verkligen deras kommoder och vi lutar åt Ivory från Norrvange. Vad tror du? Tack på förhand!

  • Hej förlåt för sent svar! Nej det tror jag inte blir en så lyckad kombo faktiskt. Då hade jag nog hellre gått på träkommoderna från Haven🤎

   • Stort tack för ditt svar, min tanke var också att välja någon av deras i trä ist. då det passar bättre färgmässigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *