VECKANS MENY

Jag vet hur jobbig och svår vardagsmaten är! Vi har varit helt utan våra vanliga rutiner men annars brukar vi försöka göra menyer för veckan och handla därefter. Ett moment mindre att tänka på!

Förut tänkte jag ofta ”ja men tänk om jag inte är sugen på den maten den dagen då?” Ja tänk, vad hemskt 😂 Nu tänker jag bara att det är så skönt att inte behöva tänka utan bara laga!

Så för inspiration för den som behöver, här är vår veckan käk!

HALLOUMIPYTT till den tar vi allt vi har i kylen i princip. Sällan vi handlar för denna rätt. Det är lite poängen med en pytt ju! Morötter, lök, potatis, tomat, brysselkål, svamp, broccoli, blomkål, palsternacka, rotselleri eller ja precis vad ni gillar!

Jag brukar bara se till att det som tar längst tid får åka in först och sen skyfflar jag på efterhand den tid som behövs i ugnen. Mot slutet steker jag på halloumi och gör oftast en dressing med senap i. Den brukar innehåll: Fraich, Johnnys sötstarka, lite hounung, salt och peppar. KLART!

KYCKLINGKLUBBOR en ny enkel rätt som min mamma gjorde i Blekinge och ungarna åt tills dom låg i koma. Glejsar klubborna med soja, hounung, olivolja, salt och peppar. In i ungen tills skinnet bli knaprigt! Koka valfritt ris, ev blanda i lite citronskal och sen en klassisk god brun sås på spader från ugnen. En smarrig avokadosallad till och du är hemma!

TORSK & POTATIS fisk är hela familjens favvomat, alla äter som hästar när vi gör fisk i alla former. Denna rätt smörsteker vi bitar av torskrygg, massa smör! Kokar potatis, fasta och små👌🏻 En vit sås med citron, lite vitt vin och cest. Till det en sallad på tunt hyvlad fänkål och äpple, toppat med olja, salt och peppar. Done!

BULGURBIFFAR så gott! Jag brukar blanda ihop på vad jag har. Koka bulgur, mosa ner feta, riven zuccini, ströbröd och ägg. Gegga ihop till en bra smet, forma och stek! Gör en varm sallad till, snabbstek spenat, tomat, gurka toppat med mozzarella och pinjenötter. Servera med en vitlökssås!

RISOTTO har vi inte gjort på länge, men känns typiskt höstig och perfekt för årstiden. Vi gör en klassisk risotto med arboria ris, lök, vitt vin och buljong. Nör risotton är klar toppar vi oftast med ruccola, bacon och massa parmesan. Här är ett enkelt recept på en klassisk risotto!

KYCKLINGTACO något som Iris pratade om hela förra veckan. Tänker att det blir en klassisk tack fast med kyckling istället. Tar gärna tips på goa tillbehör!

Hoppas ni fick lite inspiration!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv

Kategorier