barnrum

TVÄTTAT OCH VIKT

TVÄTTAT OCH VIKT

Idag har fix i lillebrors garderob stått på agendan. Jag tar en sak per dag nu. Det är ändå lite skönt att få plocka och fixa när orken väl finns, göra plats för lillens ankomst.

Idag har jag sorterat, tvättat och vikt in kläder i hans garderob. I Iris rum har vi fem gamla fina garderober som vi behållit från original och målat in i samma färg som väggarna. En dubbelgarderob har Iris till sina kläder, och två har vi till längre kläder, sen har vi haft en garderob med bara skit i. Kastat in sånt vi inte vetat vad vi ska göra med. Så vi tog tag i detta i våras, kastade ut gamla trådbackar som var sneda och hyllplan som va kass. Satte in en ny klädstång, hyllplan och målade invändigt. Så bra det blev!Efterhand kommer kläder som blir för små rensas ur och ersättas med större storlekar. Tror jag har 50-68 i garderoben nu om jag inte minns fel. Allt är i princip återanvänt från när Iris var liten men också från kusinerna. Det enda jag köpt är en mjuk typ fleecedräkt och ett kitt hen från BB, thats it!Precis som med skötbordet så tycker jag om att lägga lite kärlek på detaljer även om det är en stängd garderob:) Vet att det även här kommer bli kaos efter ett par dagar men det tar vi då. Lite favoritfiltar, bärsjalar och lakan. Les Enfants filtar har jag älskat sen Iris var liten och använder fortfarande till henne. Utöver det så gillade jag den understa bärsjalen, finns i massa härliga mönster och märket heter Artipoppe.

Hjälp mig med saker som är bra att ha hemma första tiden, minns knappt?!

Kram

1 Kommentar
IRIS FÖNSTERLAMPA

IRIS FÖNSTERLAMPA

Den andra lampan som finns i Iris rum är den som står i hennes fönster. Den har vi satt dimmer på för att kunna justera ljuset som vi vill ha den beroende på om det ska läsas bok i sängen eller bara mysas. Här har jag köpt en lampfot på loppis och bara satt en lite större och ”finare” glödlampa i. Enkelt, snyggt och perfekt i hennes rum. En fin fot i mässing, nätt med dekorativt mönster. Mitt tips är att inte tänka för mycket ”barn”, det är rummets hela sammanhang som skapar en känsla av barn -eller vuxenrum tycker jag, snarare än att leta barndetaljer till allt.

Hoppas det gav lite inspiration!

2 Kommentarer
NYA SÄNGPLATSER

NYA SÄNGPLATSER

Vi kom på en sak i förra helgen… (ni hör ju, allt på en gång!) när lillebror är här så kommer det förmodligen blir lite stökiga nätter med amning, blöjbyten och annat rodd som det blir med liten bebis. Och eftersom Iris (total) vägrat slagga i sin urgulliga spjälis sen en tid tillbaka så har hon sovit hos oss. Vilket aldrig varit eller är ett problem. Både hon och vi sover väldigt bra tillsammans (även om man kan vara lite trött på att få en fot i nyllet emellanåt) och vi tycker dessutom det är väldigt mysigt.

Så vi bestämde oss helt enkelt för at köpa en ny, vanlig säng till Iris. En 120 resårmadrass att lägga direkt på golvet och ändå göra lite barnmysigt i. Perfekt för henne och Johan att kunna sova där båda två när/om nätterna är roddiga. Vi har iofs ett gästrum med dubbelsäng på tredje våning men det känns stökigt att tas sig upp dig. Dessutom vill vi gärna att Iris känner sig trygg med sitt rum och att sova där.Jag tyckte först inte att detta var en pangidé för jag tänkte att hela hennes rum då bara skulle fyllas av säng och inte bli alls mysigt. Meen, jag blev ändå positivt överraskad, tycker det funkar! Även om jag ändå hoppas att kunna ställa en en gullig juniorjärnsäng eller träsäng:)Nu har sängen stått i hennes rum i snart en vecka och samtliga nätter har hon utan problem somnat (så va inte fallet med spjälis) sen vaknar hon vid 3-4 isch och då har antingen Johan lagt sig hos henne eller burit in henne. Jag är för orörlig just nu för att: 1. Kunna bära henne, 2. För att ta mig ner och upp från en låg säng.Vi fick göra en liten omöblering, byta sida på lite möbler, vilket jag tycker är mycket bättre rent färgmässigt. Att byrån få stå mot den gröna väggen och sänghimmel mot tapeten. Blev bra! Passade också på att sätta upp en spegel i hennes höjd, hon gillar att spegla sig:)Bebisen… eller vad ska vi kalla honom?! Gillar egentligen inte att säga lillebror.. men vi har inget arbetsnamn på honom. Men men, HAN den nya (?) kommer att ligga i en bedside crib bredvid vår säng, något jag saknade med Iris!

Vi fortsätter jobba på här hemma så kommer regelbundna uppdateringar om läget..:)

5 Kommentarer