blommor till jul

JULFAVORIT No 2

JULFAVORIT No 2

Nästa julblomma som vi inte kan vara utan på julen är …julrosen!

En ljuvlig liten krukväxt med en vacker vit blomma som ger en wow-känsla varje vinter. Den är söt som socker och den känns lite för skör för vintern för den är så nätt.

Denna skapelse har vår vän Ewa gjord, hon lindade mossa runt rötterna med en koppartråd och det blev så vackert. Några enkla kvistar av lärkträd och ställde den på ett nytt fat i lite rustik stil (från Ängshem inrederi, du hittar det här) som blev pricken över i:et.

Det som är bra att tänka på med julrosen, är att det egentligen är en uteväxt. Så man bör placera den ljus och svalt för att den ska klara sig bra inne. Tror faktiskt att man kan spara plantan efter den blommat, klippa ner den, och ställa den svalt och mörkt med sparsamt med vatten, så kan man plantera ut den sen. Det är väl på samma sätt som man gör med pelargonier efter sommaren?

Visst är den helt ljuvlig?

Ikväll blir det renoveringsupdate för er som är nyfikna på hur det går!

Kram från oss!
Matilda & Olivia

Inga Kommentarer
JULFAVORIT No 1

JULFAVORIT No 1

Vi älskar julblommor! Vi älskar i och för sig blommor året runt men det är något speciellt när julen står för dörren. Det finns så mycket vackert och den här årstiden med mörka kvällar gör något magiskt med blommorna.

Vi ska dela våra topp tre favoriter till er. Idag  börjar vi med en av favoriterna!

Först ut, hyacinten! Alltså den är så enkelt och vacker, doftar magi och passar var som helst. Den klassiska lökväxten har nog de flesta hemma men vi har också en kärlek till snitthyacinten.

Här härligt förpackade och inslagen i vaxpapper från vår favoritbutik Flower Republic. Så enkelt och vackert. Den små knopparna som sitter tätt tätt tillsammans och som blir magiska små egna blommor när den slår ut.

Förr om åren var vi väldigt inkörd på att ha neutrala färger på blommorna, helst bara vitt. Nu tycker vi att det känns lite trist och adderar gärna lite färg som ger värme, i år blev det blått. Kolla bara in hur ljuvliga de är!

Snitthyacinten behöver inte så mycket mer än en vas, blir omsnittade och kallt vatten. De är så vackra i sig själva som de är,  men det är klart att de går att sätta i en bukett med andra snittblommor. Vi tycker det är onödigt : )
Värt att ha med sig är att de slår ut väldigt snabbt i rumsvärme, så tänk på att köpa ordentligt knoppiga så de håller några dagar!

Sen har vi de små lökarna, ljuvliga de också på sitt sätt och enkla att ta hand om. De små lökarna brukar vi sätta ner lite i vad vi hittar, glas, vaser, koppar.. ja till och med i en barnmatsburk:) Det är bara härligt när det blir lite nivåer och inte så symmetriskt. Som ni ser så kan man enkelt ta bort jorden från rötterna, spolar av dom och fyller upp glaset/vasen med vatten som rötterna får nudda. Även dessa slår ut kvickt!

Vilken blomma tycker du bäst om och vilken tror du är favorit nummer två?! : )

Kram Matilda & Olivia

Inga Kommentarer