Bonti of Sweden

VÅR VAGN!

VÅR VAGN!

I samarbete med Bonti of Sweden

Hej på er! Detta inlägget har jag lovat er sedan länge men som ni vet har vi haft det kämpigt med lillebror så därför har det dragit ut på tiden. Men nu så!

Nu har vi också hunnit använda vagnen tillräckligt mycket för att dela med oss av våra tankar om den. Kändes ändå viktigt att köra in den lite för att ge en rättvis bild av vad vi tycker. Jag har fått så många frågor kring funktioner osv så här kommer lite mer djupdykning kring hur vi upplever vagnen och alla dess funktioner.

Till att börja med är den väldigt snygg, särskilt i färgen vi valde, nyheten Marvellous Green och modellen heter Joolz Geo2. Vi båda har också upplevt att vagnen känns väldigt lättkörd men även lätt i vikt, utan att för den delen känns plastig, ostabil eller vinglig. Det känns som att Joolz fått till en bra kombination av vikt och kvalitetskänsla, jag är lite allergiskt mot produkter som inte känns rejäla.

Både jag och Johan har konstaterat att den är väldigt enkel att fälla ihop, alltså VÄLDIGT enkel. När liggdelen är på tar man för av den men med sittdel är det bara att trycka och fälla ihop där den står. Att man dessutom har tänkt till på att ha ett ”handtag” i chassits framkant i de fall man behöver lyfta eller ställa vagnen upp i hopfällt läge känns så himla smart.Vi valde denna vagn mycket för att den går att ha som syskonvagn, utan att för den delen kännas stor och bred. Det har funkat jättebra att ha båda barnen i vagnen samtidigt. Lillebror i liggdelen nere och Iris i sittdelen uppe och om några månader blir det två sittdelar. Känslan av att vagnen är både smidig och lättkörd är kvar även i syskonläget.

Desto mindre intresse Iris visar desto bättre känns valet att då ha en smidig singelvagn, och till Iris stora glädje så har vi tillbehör i form av en ståbräda, även den från Joolz, som hon med nöje står på när vi går ut på promanad med vagnen. Då kan hon dessutom hålla lite koll på lillebror som ligger i vagnen och står stadigt eftersom den har dessa halkränder. Ståbrädan är också så enkel att sätta på och ta av, man klipsar bara på dessa öglor under vagnen. Det som är genomgående för Joolz är att de har tänkt till på många bra och fiffiga detaljer, allt för stt göra livet enkel för småbarnsföräldrar. Ett exempel är det inbyggda solnätet i suffletten så att man bara kan öppna upp på varma dagar. Till vagnen finns en tillhörande XL-korg som sitter under vagnen i singelläget, ett rymligt bra packutrymme som dessutom har en justerbar sida (tre lägen) så att man lättare kan lägga ner saker där i. Den kan man också ta ur och bära som en korg om man tex handlat. Mycket bra! Till vagnen har vi valt till vissa tillbehör, b.la en skötväska i samma gröna färg som vagnen, med praktiska öglor som enkelt kan fästas på vagnens handtag och en annan smart sak, ett isolerat fack på utsidan av väskan för att hålla kyla eller värme om det skulle behövas.Vi adderade också en ”shoppingväska” som kan fästas vid vagnens handtag som förvaring när man kör vagnen i syskonläge för då försvinner XL-korgen under vagnen men såklart ett bra extra utrymme för packning om korgen under inte räcker till:)Mugghållare var jag lite skeptiskt till för min erfarenhet är att när man går med vagnen och har en kaffemugg ståendes i tycker jag det ändå rinner ut kaffe ur hålet och kladdar ner. Men vi använder den faktiskt mest till en flaska vatten, alltid är det någon i familjen som är törstig! Den sätter man enkelt av och på med hjälp av att trä på hållaren på samma knopp som öglorna på skötväska.Regnskydd är ett måste till en vagn, så det beställde vi såklart. Även här har Joolz tänkt till, regnskyddet är tillräckligt rymligt för att inte behöva kämpa för att få på det och passar till både ligg- och sittdel. Det finns givetvis också regnskydd för den undre delen i syskonläget. Vår erfarenheten från andra vagnar är att det ibland är alldeles för snålt tilltaget och därmed också kämpigt att dra på. Men alltså inte i detta fall!

En annan smart grej med regnskyddet tär att det finns en liten skärm på, som hjälper till att hålla vattnet borta från den genomskinliga ”titt-luckan”. Tacksamt för oss nu när lillebror är liten, tacksamt för honom när han blir större och vill kika ut. Vi valde även att beställa till en åkpåse från Joolz, en gossig, varm åkpåse som passar bra i vagnen, funkar både för ligg- och sittdel. Återigen har man tänkt till på de små detaljerna, magneter som gör att man enkelt kan vika ner locket på åkpåsen i olika steg utan att det fladdrar runt och en smart liten ficka på insidan för ex vantar eller en napp! Fickan är så pass djup att en hel vuxen hand går ner. Jag tror vi har fått med det mesta av våra tankar så långt, hoppas det gav en större inblick till vagnen. Som ni förstår är vi väldigt nöjda med detta valet!

Matilda

1 Kommentar
ETT BAD GÖR GOTT FÖR MAGEN!

ETT BAD GÖR GOTT FÖR MAGEN!

I samarbete med Bonti of Sweden

En sak vi märkt är skönt och trivsamt för lillebror är att bada! Han blir så avslappnad och ser verkligen ut att njuta. En väldigt skön känsla även för oss, att se honom må bra!Så ikväll blev det bad, mormor höll i honom och Iris tittade nyfiket på, för att sen ta av sig kläderna och hjälpa till!Vi har en supersmidig balja från Stokke, Flexi bath, som går att vika ihop så det inte tar någon plats alls! Den har dessutom en smart propp som blir röd om vattnet är för varmt vilket är så bra, jag tycker det är supersvårt att få till rätt temperatur. Här njuter han och lutar sin lilla kropp i sittdelen som hjälper till att hålla honom på plats i baljan. Med babyolja i vattnet blir han hal som en ål och då är denna verkligen så bra hjälp.

Känns så fint i kroppen att se honom nöjd och att Iris är så himla fin med honom. Hon pussar honom hej då varje dag när hon ska gå till föris, så gulligt!

I vårt nästa hem behöver vi definitivt ha badkar, Iris älskar att bada och jag tror även denna lille krabat kommer gilla att bada!

1 Kommentar
FÖRSTA PROMENADEN MED HELA FAMILJEN

FÖRSTA PROMENADEN MED HELA FAMILJEN

I samarbete med Bonti of Sweden

En vecka har gått sen han utan namn kom till oss. En vecka som både varit lång och gått snabbt på samma gång. Ska göra ett eget inlägg om förlossningen och tiden på och efter BB.

Men idag skiner solen, höstig känslan med löv som faller, krispigt i luften men ändå inte kallt. Kan vara bästa vädret denna årstid! Vi passade på att gå på en liten utflykt efter förskolan och Iris fick bestämma vart vi skulle. Hon valde sin favoritskog i närheten av vårt hus, ett perfekt lekställe som bjuder in till allt. Hon invigde ståbrädan till vagnen och den är så poppis. Hon kan enkelt välja om hon vill gå eller åka och har full uppsikt på lillebrorsan i vagnen. Lillebror tycker, tack och lov, om att ligga i vagnen! Tycker det är så begränsande när det är tvärtom. Han kan ligga i vagnen inne i hallen och bara sova timme efter timme (men håller oss vakna på natten). Mina två älsklingar! Iris är väldigt mån om att hon och pappa alltid ska ha så lika kläder som möjligt. Samma visa varje dag, så Johan får hitta sina sätt för att tillgodose henne. Vi är väldigt måna om det nu, att vara lyhörda och välja våra strider med henne. Det är stor omställning med en ny bebis hemma och vi tampas båda med dåligt samvete mest hela tiden. Någon som känner igen sig?Det blev en bra stund för oss alla idag, då komma ut och andas lite utanför bebisbubblan, som jag inte tycker särskilt mycket om.

Nu dags att börja rodda kvällsbestyren, en utmaning i sig!

Kram!

1 Kommentar