Fotografering

EN DAG I ROSENDALS TRÄDGÅRD

EN DAG I ROSENDALS TRÄDGÅRD

Igår förmiddag åkte vi in till stan och Rosendals trädgård. Vi hade bestämt träff med Malin, tjejen bakom det helt magiska lyckopillret till IG-kontot Poppyloveyou. Se bara! Jag kan skrolla en evighet i hennes flöde.

Malin är fotograf och jag har sedan länge fallit pladask för hennes sätt att fånga barn och familjer i stunden, så levande och så naturliga!

Men strukna klänningar och proppade med mutor knallade vi förväntasfulla upp mot café och mötte upp Malin, en sprudlade vacker och energisk tjej, gud älskade henne direkt! Hennes portfolio hittar du här.

Vi knallade runt mellan alla vackra växter och Malin fångade Iris i många olika miljöer och situationer. Längtar ihjäl mig tills vi får se bilderna!:)

Här sitter Iris på mormors lilla pall, i farmors gamla klänning och mina allra första skor. Så gulligt!

Efter vi fotat klart passade vi på att käka lunch i solen. Jag tog en vattenmelonsallad, mamma och hennes man rökta räkor och Johan slog till på en rostad kyckling.

Omgivningar ja, kolla bara…

Idag förbereder vi oss för bröllopshelg, mormor är på plats för att ha Iris ett par dagar. Ska bli så roligt att åka på festligheter bara jag och Johan!

Njut nu av fredag och sommar!

Kram

1 Kommentar
DEN PERFEKTA BILDEN

DEN PERFEKTA BILDEN

 

Hur tar man egentligen den perfekta bilden? För det mesta handlar det om att inte övergöra eller lägga för mycket krut på en bild. För mig är det precis så, jag fotar som bäst när jag kravlöst bara slänger ihop något eller tar i stunden.

Imorse tex. när jag vaknade och skulle göra frukost, då såg jag att vi hade köpt hem färska hallon och blåbär. Jag slängde ihop en tallrik yoghurt och tog lite bär. Då plötsligt fick jag feeling! Tallriken blev fokus för fotograferingen och sen flöt det bara vidare med andra bilder som gjorde att frukosttallriken blev stående : )

Både jag och Olivia gillar att använda oss av textilier, framförallt på bilder med mat. Det vara kökshanddukar, servetter eller ibland till och med ett örngott. Jag älskar linneservetterna från Ellos. De finns i en mängd olika färger, lagom storlek (42 x 42cm) bra pris (2-pack – 99kr) och oändliga användningsområden. De jag har hittar du här.

Bra grejer att ha för matfotografering:

  • Bestick, gärna vintage med olika vackra mönster i
  • Textil, duk, servett, örngott
  • Florsocker, väldigt tacksamt att jobba med
  • Blommor
  • Frukt eller bär

Väldigt enkla första bilder. En liten skål med bär och sen en tesil med florsocker i. Sen får bilden ta form efter känsla och inspiration.

Jag hade inga färska blommor hemma idag, men en ljusrosa vårblomma som vissnat fungerar alldeles utmärkt! Det är verkligen ett tips, att använda lite halv-vissna blommor. Det syns inte i bild och ofta får blomman en annan mer sober nyans när det blivit lite torr.

Så här ser du ut runt omkring under tiden som jag jobbar… : ) Jag älskar när jag kan ha mycket grejer framme samtidigt och slippa kuta runt och leta.

Här ser ni slutresultatet, två likadana bilder, den ena i ”rätt” närbild och den andra bara rakt uppifrån. Med vinklar och ljus kan man skapa magiska bilder. Hoppas att detta gav lite inspiration till fotografering. Lycka till! /Matilda

 

 

Inga Kommentarer