golvabia

NÅGRA FAVORITER

NÅGRA FAVORITER

Det känns lite som att vi levt i ett vakuum sen i november då vi köpte huset. Mycket som skulle packas, planeras, köpas, rensas och flyttas.

Nu är vi äntligen på plats och bott här ca två veckor. Det är svårt att bara låta saker ta tid då jag verkligen vill komma iordning, samtidigt som jag alltid brukar uppmana alla andra om att ”bo in sig” för att känna in behov osv… men det är svårt att låta bli även om jag försöker bromsa mig själv:) Har inte ens tagit mig tid att höra av mig till vår nya granne som vi drack kaffe hos en grå dag i november, men ska!

Tänkte iallafall visa några härliga vinklar, favoriter och platser i huset som jag verkligen älskar!

Först- golvet! Alltså jag kan inte nog betona hur otroligt nöjd jag är med detta härliga plankgolv.

Trappen! Vi velade ganska länge innan vi landade i att måla trappen. Jag gillar att den går ton i ton med golvet och att vi sjävklart behöll det gamla smidesräcket. Sen har vi dessutom en riktig lite myshörna där under.

Är väldigt glad över att vi tillslut bestämde oss för att göra hallen större. Nu har vi både plats för garderober, en sittbänk och massa bra förvaring. Klinkern blev också så otroligt snygg!

Köket i sin helhet med färgval och kombinationer. Beslagen ihop med luckfärg osv. Men framförallt bänkskivan! Har inte ordförråd nog för att hylla den. Både utseende och funktion- slitstark!

Badrummet/tvättstugan nere är nästintill klart, vi inväntar några små saker, sen kommer bildkavalkad!

Kram Matilda

2 Kommentarer
VINDEN  – VÅRT BONUSRUM!

VINDEN – VÅRT BONUSRUM!

I samarbete med Golvabia

Ja, jag tycker verkligen att detta är så stor bonus i huset! Bakom en dörr på övervåningen har vi en trappa som leder upp till vårt bonusrum – VINDEN! En inredd vind med både förvaring och stor yta. Det är dessutom tillräckligt högt i tak för att kunna stå rakt (210 på högsta) OCH det finns ett fönster som gör att det inte känns instängt. Vad ska det då bli här uppe?

Här ser ni trappen uppifrån! Den ska slipas och målas ljus tillsammans med trappräcket som på bilden ovan är borttagen. Tanken är att vi kommer ha ett urmysigt gästrum här! Eftersom vi köpt ny säng kommer vi att sätta upp vår gamla dubbelsäng här och det blir en perfekt yta för vänner och familj att sova på. Otroligt lyxigt om ni frågar mig! Känslan av att ha våra familjer på besök och faktiskt kunna erbjuda vettiga sovplatser, kunna stänga om sig och ha sitt eget. På sikt kan det såklart bli något annat, men vi börjar där.

Här är lite bilder under arbetes gång, de har kommit längre nu än när jag tog dessa bilder, men har inte fotat ännu.

Det blir ljust men mysig här uppe! Paletten är väldigt basic här, det blir dessa ljusa kulörer och sen den sista touchen för mysfaktor no 1 – heltäckningsmatta!

Vi föll ju pladask för Golvabias textilmattor när vi höll på att leta efter ”rätt” matta, våra tankar kring valet för vårt sovrum kan ni läsa om här. Eftersom vi fick den där wow-känslan när vi prövade mattorna till sovrummet så kände vi att det bara var ett måste för vår vind. Vi valde samma modell men en annan färg, modellen heter Cosy (ja, kan det bli mysigare?) och vi tog en lite mörkare grå ton än till sovrummet. Här uppe blir ju färgskalan lite tvärtom. Sovrummet har mörka väggar och ljusare golv, här kör vi ljusare väggar och mörkare golv 🙂

Här ser ni en bit av mattan, färgen heter Blyerts. Otroligt svårt på bild, men kommer givetvis att dela bilder sen när den ligger på plats och det är klart. Måste också credda Golvabia för fantastisk service och hjälp när det kommer till frågor och val, vad som passar och hur man bör tänka.

Mattan är gjord i något som heter solution dyed olefion (svårt ord) men det betyder kort och gott att alla fibrer i mattan är färgade och håller därför extra bra i ex solljus utan att blekas.

Det var nog allt jag hade om vinden för nu! Som vanligt- fråga på mail eller i kommentarsfältet!

Kram Matilda

I samarbete med Golvabia

Inga Kommentarer
TRAPPFÄRG?

TRAPPFÄRG?

Snabbvisit i huset idag igen, och nästa utmaning! Kanske har någon som läser bloggen målat/betsat/behandlat en trapp någon gång och kan komma med kloka tips!

Så här ser trappan ut, en rejält byggt trapp i vad vi tror är furu. Lackad och många år på nacken som har gett trappen den där gul/orangetonen som jag mår illa av: )

Vi vill att trappen (och även trösklar) ska gå ton i ton med golvet, så klart! Men det är inte helt enkelt eftersom golvet dels är en ”färdigbehandlat” fanér i ek med naturvit finish, och trappen som sagt i furu.

Steg ett blir givetvis att slipa ner trappen så att lacken och ev gammal bets eller liknande försvinner. Och med hjälp av en snubbe på Bauhaus så är vi inne på en kombination av två betser innan lacken (matt) ska på.

Här ser du betserna mot golvbiten. Jag är inne på ett tunt tunt lager av den grå först, (kan ju ana där på furupinnen där det är som ljusast) och sedan lägga ett lika tunt lager av den vita över. Eller tror du det blir en dassig feeling? Alternativt, bara lägga vitt supertunt!! Hur hade du gjort?

Betsen vi kikade på är Zar, oljebaserad träbest i färgerna ”Silky gray” och den vita heter ”Country white”.

Tankar, input, erfarenheter? Dela gärna med er!

Kram och tack!

Inga Kommentarer