golvabia

HELTÄCKANDE MATTOR

HELTÄCKANDE MATTOR

Då fortsätter jag vidare till val av heltäckande mattor nu när jag ändå är inne i skrivflowet!

Både jag och Johan älskar heltäckande mattor! I vårt förra hus hade vi det i vårt sovrum (även då från Golvabia) och vi älskade det, ger så hög mysfaktor och ombonad känsla. För att inte tala om hur härligt det är att sätta ner fossingarna på en skön matta på morgonen. Erfarenheten vi tog med oss därifrån var att vi denna gång skulle välja en matta med något kortare lugg. Framförallt för att vi gick mellan badrummet och sovrummet med lite blöta fötter och då snabbt trampade med luggen. Den reste sig såklart när vi dammsög upp den men en kortare skulle passa oss bättre.

Ambition, Taupe

Så vad har vi valt och tänkt denna gång? Vi var supernöjda med Golvabias produkter sist och har givetvis valt mattor från deras sortiment igen! I Iris rum ligger nu en varmgråbrun-isch heltäckande matta som ger rummet både värme och ombonad. Eftersom hennes rum är stort och avlångt kände vi en utmaning med vanlig matta och därför kändes heltäckande helt rätt här inne!

Modellen vi valt heter Ambition som är en väldigt mjuk och len matta med kort lugg. Vi valde faktiskt samma på vår walk-in del fast i annan färg även om de är snarlika varandra. I vårt rum färgen Sand och i Iris rum Taupe. Jag tänker att det är bra att välja en matta som är tacksam mot olika väggfärger för känner jag mig själv rätt kommer framförallt barnrummen byta färg lite då och då.

Det ska bli så kul att jobba fram inredningen här nu och sätta helheten. Vårt att göra kulörer och matta rättvis i ett tomt rum:)

Jag tycker själv är det är väldigt klurigt att välja färg på matta, så mitt tips är att låna hem en färgsnurra med mattorna för att testa sig fram, helt omöjligt att få en rättvisande bild på annat sätt. Lycka till!

Tack för att ni följer och hejar på!

Matilda

Inga Kommentarer
NÅGRA FAVORITER

NÅGRA FAVORITER

Det känns lite som att vi levt i ett vakuum sen i november då vi köpte huset. Mycket som skulle packas, planeras, köpas, rensas och flyttas.

Nu är vi äntligen på plats och bott här ca två veckor. Det är svårt att bara låta saker ta tid då jag verkligen vill komma iordning, samtidigt som jag alltid brukar uppmana alla andra om att “bo in sig” för att känna in behov osv… men det är svårt att låta bli även om jag försöker bromsa mig själv:) Har inte ens tagit mig tid att höra av mig till vår nya granne som vi drack kaffe hos en grå dag i november, men ska!

Tänkte iallafall visa några härliga vinklar, favoriter och platser i huset som jag verkligen älskar!

Först- golvet! Alltså jag kan inte nog betona hur otroligt nöjd jag är med detta härliga plankgolv.

Trappen! Vi velade ganska länge innan vi landade i att måla trappen. Jag gillar att den går ton i ton med golvet och att vi sjävklart behöll det gamla smidesräcket. Sen har vi dessutom en riktig lite myshörna där under.

Är väldigt glad över att vi tillslut bestämde oss för att göra hallen större. Nu har vi både plats för garderober, en sittbänk och massa bra förvaring. Klinkern blev också så otroligt snygg!

Köket i sin helhet med färgval och kombinationer. Beslagen ihop med luckfärg osv. Men framförallt bänkskivan! Har inte ordförråd nog för att hylla den. Både utseende och funktion- slitstark!

Badrummet/tvättstugan nere är nästintill klart, vi inväntar några små saker, sen kommer bildkavalkad!

Kram Matilda

2 Kommentarer
VINDEN  – VÅRT BONUSRUM!

VINDEN – VÅRT BONUSRUM!

I samarbete med Golvabia

Ja, jag tycker verkligen att detta är så stor bonus i huset! Bakom en dörr på övervåningen har vi en trappa som leder upp till vårt bonusrum – VINDEN! En inredd vind med både förvaring och stor yta. Det är dessutom tillräckligt högt i tak för att kunna stå rakt (210 på högsta) OCH det finns ett fönster som gör att det inte känns instängt. Vad ska det då bli här uppe?

Här ser ni trappen uppifrån! Den ska slipas och målas ljus tillsammans med trappräcket som på bilden ovan är borttagen. Tanken är att vi kommer ha ett urmysigt gästrum här! Eftersom vi köpt ny säng kommer vi att sätta upp vår gamla dubbelsäng här och det blir en perfekt yta för vänner och familj att sova på. Otroligt lyxigt om ni frågar mig! Känslan av att ha våra familjer på besök och faktiskt kunna erbjuda vettiga sovplatser, kunna stänga om sig och ha sitt eget. På sikt kan det såklart bli något annat, men vi börjar där.

Här är lite bilder under arbetes gång, de har kommit längre nu än när jag tog dessa bilder, men har inte fotat ännu.

Det blir ljust men mysig här uppe! Paletten är väldigt basic här, det blir dessa ljusa kulörer och sen den sista touchen för mysfaktor no 1 – heltäckningsmatta!

Vi föll ju pladask för Golvabias textilmattor när vi höll på att leta efter “rätt” matta, våra tankar kring valet för vårt sovrum kan ni läsa om här. Eftersom vi fick den där wow-känslan när vi prövade mattorna till sovrummet så kände vi att det bara var ett måste för vår vind. Vi valde samma modell men en annan färg, modellen heter Cosy (ja, kan det bli mysigare?) och vi tog en lite mörkare grå ton än till sovrummet. Här uppe blir ju färgskalan lite tvärtom. Sovrummet har mörka väggar och ljusare golv, här kör vi ljusare väggar och mörkare golv 🙂

Här ser ni en bit av mattan, färgen heter Blyerts. Otroligt svårt på bild, men kommer givetvis att dela bilder sen när den ligger på plats och det är klart. Måste också credda Golvabia för fantastisk service och hjälp när det kommer till frågor och val, vad som passar och hur man bör tänka.

Mattan är gjord i något som heter solution dyed olefion (svårt ord) men det betyder kort och gott att alla fibrer i mattan är färgade och håller därför extra bra i ex solljus utan att blekas.

Det var nog allt jag hade om vinden för nu! Som vanligt- fråga på mail eller i kommentarsfältet!

Kram Matilda

I samarbete med Golvabia

Inga Kommentarer

Arkiv

Kategorier