midsommar

MIDSOMMAR PÅ ÖSTERLEN

MIDSOMMAR PÅ ÖSTERLEN

Glad Midsommar, en dag efter!

Igår hade vi en riktigt mysig dag i det lilla huset vi hyrt på Österlen. Den innehöll det mesta av mat, lek och väderväxlingar, så som midsommar brukar vara!

Jag och Olivia drog igång med förberedelserna till lunch på morgonen, skrubbade potatis och fixade med dukning så det var klart. En stor fördel med midsommarlunch är trots allt att det inte är så mycket som måste lagas. Solen sken men det blåste väldigt mycket.

Olivia hade sedan innan picklat räkor, en otroligt gott recept från våra vänner systrarna Eisenman och du hittar receptet i deras bok “Till bords”.

Vi dukade upp i lilla glasverandan och försökte tillfredsställa barnen samtidigt som vi själva pillade i oss lite mat!

Efter lunchen var vi väldigt mätta så vi gick ut för att springa av oss lite matkoma OCH försöka fota våra barn tillsammans. Lättare sagt än gjort.. haha!

Otto kämpade med småknattarna Gillis och Iris:)

Efter lek och spring fick Iris en liten nap och vi andra förberedde för efterrätt. Olivia hade letat fram Linda Lomelinos “Enkelt tart med färska bär”

Vi lyckades bränna första omgången deg och fick göra om, så är det ibland. Det var en enkel deg så det gick ändå snabbt även om det är störigt. Men det var värt son väntan, alltså såå himla gott! En öppne pajbotten men ett lager mascarponeblandning och jordgubbar på!

Otto var väldigt sugen och kunde inte hålla fingrarna borta innan vi satt oss.

Detta dessert föll oss verkligen i smaken!

Vi skrapade rent:)

Jag försökte få till någon bild på mig och nyvaken Iris i våra midsommarkransar, gick sådär – hon hatade kransen! Jag plockade med massor av blommor från mammas trädgård och blandade dessa till en maffig krans!

Johan var snabb och hann klicka några innan hon kastade av sig den!

På kvällen kom regnet, ösregnet! Men det blev en skur och sen sked det upp igen så vi kunde grilla på kvällen.

När de minsta barnen lagt sig spelade vi spel, åt och umgicks, en riktigt bra midsommar alltså!

Idag är det match, ingen som missat det, och här blev det Sverigekläder till frukosten!:)

Nu blir det hemmamatch på gräsplätten mellan familjerna Kennedy-Romin!

Kram!

1 Kommentar
LÖVMARKNAD I BLEKINGE

LÖVMARKNAD I BLEKINGE

Igår kväll åkte vi ner mot Blekinge, vi tajmade Iris kvällsrutin i hopp om att hon skulle sussa hela vägen. Tyvärr hamnade vi i köer och hon vaknade såklart. Blev några hysteriska och svettiga timmar i bilen innan hon kom till ro igen. Önskar så att det fanns ett säkert sätt för barn att ligga i någon form av barnstol. Men men, tillslut kom vi fram, 02.15 trötta och helt slut. Vi somnade bums och 05.30 vaknade Iris.

Johan fick sovmorgon medan jag, mamma, mammas man, Iris och Otto (Olivias äldsta) åkte in till marknaden i stan. Även fast regnet hälsade på var det lite mysigt att strosa bland hembakt och blomster!

På marknader finns alltid en massa krafs och ett ganska litet utbud av “bra saker”. Hittade dessa korgar som jag bara älskade!

Brända mandlar, båklint, luktärt, bröd och bigarråer fick följa med hem!

När vi sen kom hem blev det förmiddagskaffe med nybakt bröd, så gott! Kan vara det bästa som finns!

Nu sitter vi i bilen.. igen.. på väg mot Österlen och huset vi hyrt tillsamman med Olivia och hennes familj. Vi har packning upp till öronen, så vanligt när vi är i farten, haha.

Ska bli så mysigt, trots att regnet öser ner idag!

Kram på er!

Matilda

2 Kommentarer