Norrvange light grey

STORA BADRUMMET

STORA BADRUMMET

Dags att uppdatera er lite på renoveringsfronten igen för nu är det slutspurten och hantverkarna kör fullt blås! Jag får så mycket frågor om alla val, färger, mattor, badrum, kök osv, så kul!

Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera här, har helt enkelt haft fullt upp med allt annat och därför lagt mest krut på story. Men nu ska jag sammanställa allt kring vårt stora badrum här!

Så när det kommer till vårt stora badrum har vi tänkt mycket enkelhet, att det ska vara tacksamma val för smuts som inte syns direkt, enkelt att torka av, enkelt att duscha samtidigt som barnen badar och att alla har gott om plats när hela högen ska in och greja samtidigt. Jag vill ha en plats där barnen kan leka i badkaret och jag kan kombinera det med egentid i form av att lägga en mask eller ta ett fotbad.

Här inne ville vi ha en tidlös känsla som flirtar med Gotland och dess natur. Valet av klinker kändes därför självklart. Bricmates serie Norrvange som är en imitation av den äkta gotländska kalkstenen. Äkta hade såklart varit sweet, men väldigt dyrt😅. Detta är Norrvange light grey, den finns tex på kampanj hos vår gotländska återförsäljare, Snicken, just nu. Vi har valt 60×30 i tegelstenssättning på golv och en hel vägg upp. Resten är klassiskt 15×15 cm kakel, vitt blankt. Mot taket så går vitt, Norrvange och spegel i en linje. Över den har vi valt att måla med våtrumsfärg för att ge lite dynamik. Färgen är från Jotun och heter Sheer grey.

När det kommer till fog så lånade vi hem en fogsnurra från Snicken med massa kulörer att testa sig fram. Märket Konradssons kakel och färgen hette Cerafill grey. Det är en färg som är matt, alltså ingen pärlemognister i.

Duschväggen som bara kan anas i bakgrunden (älskar att den är så diskret) är en duschdörr från Ifö och heter Stella. En smäcker, diskret dörr i klarglas. Vi valde dörr här för att kunna trycka in den mot väggen när den inte används men troligtvis så kommer den mest stå öppen då badrummet ändå är så rymligt och luftigt.

Spegeln är måttbeställd och anpassad efter ”hålet” i väggen. I spegeln sitter tre lampor från Flos. Många undrar hur de är fästa. Man kan göra på olika sätt, antingen bygga ut en distans från väggen eller fräsa in fästena i väggen. Vi har det sistnämnda för att inte stjäla ytan från hyllplanet under.

Handdukstorkarna är två nätta långa, lätt rundade handdukstorkar med tre krokar vardera. Dessa kommer från Smedbo och kallas för träd. Därifrån har vi även beställt handdukskrokar och toalettpappershållarna.

Kommoden har vi haft stort huvudbry kring. Vi har velat mellan dubbelhandfat (120cm) eller ett stort (100cm). Jag ville gärna ha en grå kommod men upplevde att de gråa färgerna aldrig lirade med light grey klinkern. Den enda som var klockren var drömkommoden från Haven. Jag hade lääänge suktat efter denna! En svensktillverkad kommod med spot on design och känsla med stort handfat och smidiga insatser. Älskar!! Handtagen ingår i Havens egna märke och man kan välja bland några noga utvalda alternativ. Vi beställde såklart våran kommod på Snicken!✌🏻

Vi har valt vägghängda toaletter på samtliga tre toaletter, dels för att det känns nättare men det har också passat väldigt bra i vår idé kring badrummet uppbyggnad. Alla våra toaletter kommer från Ifö och är utan sk. spolkant. Dvs man slipper den där kanten som man aldrig kommer åt att rengöra och har helt enkelt en nästintill slät toalett invändigt. Den heter Spira art. Ifö har också en uppsjö av spolknappar att välja på! Här inne valde vi en blank/mattkromad variant.

Hoppas inlägget var till glädje!

Matilda

2 Kommentarer
BADRUMSDRÖMMAR

BADRUMSDRÖMMAR

Hög tid att skriva om våra badrumsval! Detta har, som mycket annat, inte varit enkelt. Beslut som vi kommer få leva med under lång tid blir såklart otroligt svåra och vi har vägt varje beslut på vågskål och alltid med en budget att tänka på, annars hade det känt enklare att kunna välja VAD MAN VILL!

I det stora badrummet, det som vi kallar familjebad eller barnens badrum har vi valt att ha stor kommod, badkar, dusch, handukkstork och WC. Vår plan om tvättnedkast fick vi tyvärr gör avkall på då vi spegelvände badrummet pga stammar och en herrans massa andra anledningar.

Hela huset går i mjuka naturnära toner och drömmen om att ha äkta kalksten i badrummen var just det, en dröm. Där fick vi hitta rimliga alternativ för att känna att det blir ekonomiskt försvarbart i sin helhet.

Så här ser tankarna av några material och färger ut som vi jobbat efter!

Och eftersom jag vet att jag kommer få massor av frågor kring inköpsställen så länkar jag här direkt!

Så när det kommer till klinkern har vi valt att komma så nära gotländsk kalksten som möjligt och då föll valet i detta badrum på Norrvange light grey. En klinker som inspireras av den äkta kalkstenen på norra Gotland och som vi båda tycker är väldigt fin! Ihop med Norrvange kommer vi blanda upp med vitt 15×15 kakel.

Inspobild

Klinkern kommer från Bricmate och här hittar ni länk till klinkern som finns hos mitt happyplace Snicken på Gotland (som också levererar till hela Sverige!) Vi kommer att ha 30×60 cm plattor och pass på, för exakt just nu har Snicken kampanj på denna klinker!

Precis som vi hade i vårt badrum i Sollentuna så kommer vi även denna gång att måla sista biten av väggen och upp i taket. Här har vi valt Jotuns våtrumsfärg (för att den har den mattaste glansen man kan ha i våtrum). Som vanligt provmålade vi med massa färger, men landade tillslut på Sheer Grey.

Såhär gjorde vi urvalet av de färger vi skulle provmåla med, alltid med en unge på armen.

Vägghäng-WC, spolknapp och duschdörr kommer från Geberit och Ifö, vi gillar deras släta enkla design med hög kvalitet utan krusiduller!

Glasdörren kommer att vara i klarglas, 90 cm och gå att vika mot väggen. Duschdörren heter Stella och WC spira Art. En sån där smart toa utan spolkant (amen 🙏🏻)

Ok, vi fortsätter… bakom WC och kommod kommer vi att ha en inbyggd hylla med en STOR, alltså JÄTTESTOR spegel med tre fina små lampor infällda. Och kommoden då, vad blev det? Vet på riktigt inte HUR många sketans varv vi dragit kommod frågan, både size, färg och leverantör. Tillslut blev det denna! Ett cleant och stilrent dubbehandfat med tunn porslin, 120 cm bred och vit. Kanske trist men vit än ju ändå vit?! Denna fina kommod kommer från Bathlife och finns att hitta här i färgerna grå, svart och vit.

Hjälp, vad har jag glömt?! JO BADKARET!! Kanske det viktigaste av allt! För OJ OJ OJ vad vi längst efter badkar, eller barnen☺️ Men också vi, för vår placering av dusch/badkar gör att ungarna kan bada och vi duscha samtidigt typ.. och utan i badrummet är så stor att den fjärde kan dansa i mitten 💃🏼.

Badkaret är från Bathlife även det och heter Lugn, alltså bara det. Tappa upp ett bad och ligga där i lugn och ro. Målbild! Badkaret är så fint!

Smådetaljer som handdukstork, handuksknoppar och toarullehållare kommer från Smedbo (som bl.a. också finns på Snicken). Gillar handdukstorken mycket, enkel, flera krokar och nätt!

Puh!! Jag tror det var alles!! Har jag glömt något- hojta! Resultatet kommer jag såklart att visa upp men följ även resan dit i Story!🙏🏻

10 Kommentarer

Arkiv

Kategorier