uteplats

VÅR SÖNDAG

VÅR SÖNDAG

Ikväll är vi trötta, hela familjen! Vi har varit igång hela dagen med lek och fix. Vi började morgonen med att gå till vår lilla skog precis bakom där vi bor. Iris älskar att knalla runt och upptäcka nya små stigar och grejer varje fång. Idag var det gå balansgång på fallna träd, hoppa från stubbar och kasta kottar som var mest spännande. Jag var mest fascinerad av alla blåbär som börjar komma och liljekonvaljknoppar!Eftersom vädret varit lite sisådär var det regnkläder för hela gänget. Iris i sin fina regnjacka från Helly Hansen som farmor köpt! På vägen hen tog jag några underbara kvistar som jag njuter till fullo av! De åkte ner i en vas och har prytt utebordet idag. Väl hemma blev det lunch och sen bus på baksidan, Johan byggde en lite blomlåda till mina luktärt och Iris röjde runt med det mesta under tiden som jag rensade i rabatterna. Sen mellis, ute för solen kom och stekte, hurra! Nu har jag vattnat på alla dahlior ute i sina krukor och går bara och längtar tills jag vågar plantera ut. Ni i Sthlms-området, har ni planterat ut?

Nu är det strax dags för läggning här!

Ha en skön söndagkväll, kram.

Inga Kommentarer
MYSIG HÖSTBALKONG

MYSIG HÖSTBALKONG

God morgon! Vi tänkte inleda fredagsmorgonen med lite härliga inspiration från balkongen nu när sommaren övergår till höst. För visst är det så att vi kan nyttja balkongen ett litet tag till!? Med lite infravärme, lyktor och textilier som plädar, filtar och kuddar är det riktigt mysigt. Nästa helg tänkte vi plocka ner allt för vintern. Här är en härlig bladning av textilier från Ernst inbäddat i en riktigt skön stol. Kan nästan inte tänka mig något mysigare än att tända lite ljusslingor här ute när mörkret börjar falla, en kopp te och himmeln! Sommarens krukväxter har fått ge plats åt äpplena, alla dessa äpplen. Vad har ni gjort förutom äppelmos, äppelkaka och käkat äpplen? Ge oss tips!!Älskar denna lilla äppelkvist med små små miniäpplen på. Visst är den urgullig! Passar perfekt i krukorna från Ernst egna kollektion.

Dags att ta tag i morgonbestyren och klicka igång kaffebryggaren!

/ M & O

1 Kommentar
SOMMARKVÄLL…

SOMMARKVÄLL…

… när den är som bäst!

Iris sover efter en otroligt gnällig dag. Fy bubblan vad det tar energi. Bära, kånka, vyssa, sjunga och underhålla. Puh säger jag bara!

Men så nu, när hon somnat i sin säng och sussar gott knallar vi ut på baksidan och njuter av sommar och vårt extra rum.

Det hade hänt en hel del med växterna under de veckor vi varit iväg. Våra grannar har tagit hand om vattning så de har mått fint. På bilden ovan ser ni att min klätterväxt börjar slingra sig ut på spaljén, otroligt härligt! Jag har hjälpt den med riktning sen får den köra fritt!

Och ni som kollar noga, mina dahlior! Alltså detta låter kanske helt stört men jag har under lång tid drömt om att sätta mina egna knölar och driva upp blommorna. I början på våren kändes det väldigt långt borta men nu, för första gången har jag mina egna dahlior och fler är på väg. Hur drömmiga!?

Ikväll plockade vi med oss lite mumsiga rester i med oss ut och drömde oss iväg till vad som är vårt drömboende men kanske framförallt var rent geografiskt.

Nu ska vi planera lite inför veckan. Den är ganska späckad innan vi åker till Gotland på lördag, roliga middagar och fikor med grannar och vänner!

Njut av kvällen, det ska vi fortsätta att göra!

Matilda

4 Kommentarer